Mergi la conţinutul principal

Anul acesta vor fi reparate mai multe strazi din municipiu

Municipalitatea braileana promite mai multe lucrari de reabilitare a strazilor pentru anul acesta. Idee binevenita in contextul in care, peste iarna, municipiul si-a imbogatit colectia de gropi, crapaturi si tasari de teren, in zone din ce in ce mai centrale si mai circulate. Daca la toate acestea adaugam si capacele de canalizare lipsa, putem avea o imagine destul de clara despre modul in care arata strazile brailene. Cu toate acestea, primarul Constantin Cibu ne-a declarat ca, avind in vedere ca bugetul pe 2006 prevede 80 de miliarde pentru lucrari de reparatii si reabilitare strazi in municipiu, atunci si numarul lucrarilor va creste implicit, chiar daca nu la nivelul dorit de braileni: "Anul acesta avem noi mai multi bani decit anul trecut, dar cu totii stim ca nu e suficient pentru starea in care se afla strazile noastre. Cu toate acestea vom incerca sa facem cit se poate de mult cu ce avem. De fapt, am si demarat lucrarile, si am inceput cu reabilitarea Bulevardului Independentei, tronsonul II".

Reabilitarea Bulevardului Independentei va fi finalizata de SC "Drumuri si Poduri" SA Braila

In legatura cu aceasta lucrare, primarul ne-a explicat ca firma care a cistigat licitatia organizata anul trecut in vederea reabilitarii bulevardului, "Constructii Muntenia" SA, a cesionat lucrarea ramasa neterminata de anul trecut, si anume tronsonul II al Bulevardului Independentei, firmei brailene "Drumuri si Poduri" SA Braila, care a si inceput lucrarile: "Daca ei nu au fost in stare sa termine, le-am zis sa cesioneze cuiva si au facut-o la aceasta firma braileana. Lucrarea de reabilitare a bulevardului a costat 12 miliarde lei, "Constructii Muntenia" a "papat" 6 miliarde, iar pe restul i-a dat la "Drumuri si Poduri" ca sa termine lucrarea. Nu le-am dat nimic in plus. Eu sper ca, in ritmul in care lucreaza cei de la "Drumuri si Poduri", care nu au pierdut deloc vremea, in maxim 3 luni sa se termine lucrarea... asta daca si timpul va fi favorabil".

Nimic nu se pierde, totul de refoloseste

Primarul a mai adaugat ca piatra cubica recuperata de pe Bulevard, va fi folosita pentru reabilitarea unor strazi din zona centrala, care nu au mai fost reparate de zeci de ani: "Piatra cubica pe care o vom recupera de pe Bulevardul Independentei o vom folosi in centrul vechi al orasului, pentru reabilitarea unor strazi care nu au fost reparate de 30 - 40 de ani, cum ar fi str. Orientului, Justitiei, deoarece aceste strazi sint intr-o stare jalnica. De asemenea, s-au inceput lucrarile in zona Pietei de la Pistruiatul, pentru spatii de parcare si drum de acces catre piata si zona pietei. Sper ca acolo vom termina lucrarile pina la sfirsitul lunii, daca timpul tine cu noi". Totodata, Cibu a mai completat ca se vor continua si lucrarile de reabilitare trotuare pe Bulevardul Cuza, ocazie cu care se vor repara si gropile aparute chiar pe mijlocul Bulevardului, si de unde deja au disparut dalele: "Am intrat in reparatie si cu str. Prahova, zona cuprinsa intre str. Garii si str. Galati. Aceasta va fi refacuta in totalitate, inclusiv trotuarele. Si legat de trotuare, se continua activitatea pe Bulevardul Al.I. Cuza, unde vreau sa refac trotuarele cu dale de bazalt, in zona dintre strazile Republicii si Calarasi. In decursul timpului ele au fost indepartate si inlocuite cu diferite pietre si pavele. Asa ca, daca tot repar strazile Orientului si Justitiei, voi lua dalele de bazalt de acolo si le voi pune pe Cuza. Si astfel va avea si Bulevardul un aer deosebit, care se va incadra in istoria orasului.

"Pe Republicii nu se poate interveni in afara programului Phare, de reabilitare a centrului istoric"

In ceea ce priveste strada Republicii si solicitarea facuta de Politie de a se monta din nou in asfalt tevi sau bare pentru stoparea circulatiei auto in zona, primarul ne-a declarat ca, atita timp cit acea zona este inclusa in proiectul de reabilitare a centrului istoric, nu se poate interveni in nici un fel si in afara proiectului: "Republicii oricum se va reabilita in cadrul proiectului Phare de 8,5 milioane de euro, in care se va intra probabil in toamna. Pina atunci nu putem face nici o investitie in acea zona". Acesta a mai adaugat ca, odata cu venirea timpului calduros, se vor incepe lucrarile si pe strazile pe care au rasarit peste iarna gropi: "Am inceput cu prelungirea Dorobantilor si soseaua Baldovinesti. Vom intra pe Buzaului, pe Calea Galati, pe str. Pietatii, str. Chisinau. In cartierul Chercea, firma "Athena" va trebui sa finalizeze anul acesta cel putin 17 km de canalizare, strada asfaltata si trotuare, si sincer, in acest moment, nu prea stiu daca o sa termine la timp sau nu. Canalizarea au cam terminat-o si trebuie sa se apuce de strada". Cibu a explicat ca tocmai pentru a rezolva macar partial problema solului din zona, impreuna cu specialistii SNIF au decis sa sece lacul din spatele cartierului, "iar influenta asupra pinzei freatice va fi vizibila dupa ce terminam. Acolo vrem sa infiintam un punct permanent de evacuare al apei, modern, dar numai dupa ce vom avea acces, adica dupa ce evacuam apa. Daca functioneaza aici vom face la fel si in Lacul Dulce". Totodata, primarul a tinut sa precizeze ca nici cartierele sau strazile marginase nu au fost uitate, urmind a se pietrui citeva dintre acestea, mai ales in cartierul Pisc si in spatele Plafar, pe soseaua Baldovinesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro