Mergi la conţinutul principal

Anul acesta congresul MACEC are loc la Brăila

În fiecare an, una dintre cele şapte ţări participante la Cupa MACEC (Motorcycle Association of Central European Countries), organizează în primele luni ale anului un congres în cadrul căruia se stabilesc datele de disputare a competiţiilor de motociclism. Anul acesta onoarea de a organiza acţiunea revine României, mai precis oraşului Brăila. La congresul MACEC vor participa delegaţi din Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Polonia, Slovacia, Lituania şi România, printre aceştia aflându-se şi Andrzej Witkowski, cel care şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Motociclism. De pe plan local participă preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, primarul Aurel Simionescu şi Nicu Niţă, prim-vicepreşedintele FRM.

"La cinci ani ne revine onoarea de a organiza congresul MACEC, o acţiune care va începe pe 28 februarie şi în cadrul căreia se va stabili calendarul competiţional MACEC pentru 2014, nu numai la dirt track, ci la toate secţiile de motociclism, se vor reactualiza regulamentele în funcţie de modificările internaţionale FIM şi se vor valida rezultatelor generale 2013. Având sprijinul preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu şi al primarului Aurel Simionescu sper să ne achităm onorabil de calitatea de gazde", a declarat Nicu Niţă.
Sursa citată speră ca din punct de vedere sportiv, în acest an titlurile naţionale să rămână la Brăila. Pe plan internaţional sunt planificate doar participări la Cupa MACEC precum şi la europenele de juniori şi seniori.
"Nici nu se pune problema, medaliile de aur la juniori şi seniori trebuie rămână la Brăila. Am restructurat lotul, am renunţat la acei sportivi care în ultimii ani nu au avut rezultate şi, cu acordul directorului de la CSM Brăila, Marian Neta, l-am readus la Brăila pe Gabriel Comănescu. De fapt, el aici a învăţat ce înseamnă dirt-track-ul de performanţă. În concursurile naţionale vom miza şi pe sportivii experimentaţi şi aici mă refer la Fănel Popa şi la Toma, dar cu acesta din urmă trebuie să am o discuţie clară, să văd ce-şi propune să realizeze ca sportiv. În concursurile internaţionale vom participa numai cu sportivii tineri. La CSM sunt condiţii foarte bune de pregătire, trebuie să ne realizăm obiectivele pentru acest an. Sper ca anul acesta secţia de dirt-track să primească mai mulţi bani ca să cumpere şi clubul motociclete şi piese de schimb, nu să rămână în continuare totul pe seama mea", a mai spus Nicu Niţă, sponsorul secţiei de dirt track de la CSM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro