Mergi la conţinutul principal

Antrenoarea handbalistelor a fost data afara

Dupa ce a analizat rezultatele pe care HC Dunarea le-a obtinut in primele etape ale turului sezonului actual, Consiliul de administratie al gruparii brailene a hotarit destituirea antrenoarei Alexandrina Soare. Conducatorii clubului brailean sustin ca nu au luat o decizie pripita, ci au analizat foarte bine situatia, iar verdictul final s-a luat abia dupa ce au fost audiate toate partile.
Concluzia la care s-a ajuns este aceea ca nu se mai poate continua colaborarea cu antrenoarea Alexandrina Soare.
Astfel ca ieri dimineata, Ionel Antihi, vicepresedintele clubului, insotit de catre directorul executiv Vasile Puiu si cel care urmeaza sa detina interimatul la urmatoarele trei meciuri, Teodor Ciochia, s-au deplasat la sala Polivalenta si i-au inminat antrenoarei decizia conducerii.
"De la inceputul campionatului s-a simtit o oarecare tensiune la nivelul vestiarului, una care a mocnit si a rabufnit dupa meciul de la Buzau. Ce sa facem? Trebuie sa privim realitatea in fata, in formula actuala nu mai putem continua. Aveam doua variante: sa dispara jumatate din lot sau sa renuntam la antrenoare, iar noi am ales cea de a doua varianta", si-a inceput declaratia Ionel Antihi.
Sursa citata a mentionat si o parte dintre motivele pentru care s-a luat aceasta decizie: "Intr-un tirziu, mai precis dupa infringerea de la Buzau, ni s-a adus la cunostinta ca exista disensiuni la nivelul
vestiarului. Daca aflam din timp, poate alta era situatia. Asa, a trebuit sa purtam discutii cu fiecare jucatoare pentru a cauta sa aflam toate detaliile si, bineinteles, sa luam hotarirea cea mai corecta. Sa fie insa foarte clar, am dialogat cu jucatoarele, nu am incurajat birfa, trebuia doar sa cunoastem toate amanuntele".
Vicepresedintele echipei nu minimalizeaza meritele antrenoarei, insa a tinut sa precizeze ca rezultatele foarte bune obtinute de HC Dunarea se datoreaza efortului conjugat al tuturor factorilor de conducere
"Am incheiat in vara un ciclu pe parcursul caruia am obtinut rezultate frumoase si nu trebuie sa neglijam meritele antrenoarei, dar nu numai ea a contribuit la obtinerea lor, ci si echipa si staff-ul tehnic, care a asigurat cadrul propice performantei. La incheierea acelei perioade am ajuns la un nivel de performanta pe care noi eram obligati sa-l mentinem. Am completat lotul pe posturile deficitare, dar noul ciclu nu a demarat conform asteptarilor. Am cintarit foarte bine situatia si, in cele din urma, am considerat ca solutia cea mai buna pentru noi ar fi despartirea de Alexandrina Soare", a mai adaugat Ionel Antihi.
Vicepresedintele echipei HC Dunarea a confirmat faptul ca in aceasta perioada se poarta discutii cu doi antrenori, insa pina in luna noiembrie nu se va lua nici o decizie in privinta tehnicianului care va prelua banca tehnica a formatiei brailene.

"Respect decizia, dar nu-mi reprosez nimic", a fost declaratia Alexandrinei Soare

Antrenoarea a venit ca de obicei dimineata la sala Polivalenta si a condus prima sedinta a zilei, una care s-a derulat pina la ora prinzului. La finalul ei, Ionel Antihi i-a inminat decizia Consiliului de administratie, un moment delicat peste care Alexandrina Soare a trecut relativ bine. Antrenoarei care a reusit sa duca HC Dunarea in cupele europene i-au dat lacrimile la aflarea vestii, s-a reintors insa in vestiar unde a intirziat doar citeva minute, dupa care s-a urcat in masina personala si a plecat spre Galati.
"Este decizia conducerii si o respect, dar nu-mi reprosez nimic din ceea ce este scris acolo. Totul este neadevarat", au fost singurele cuvinte ale Alexandrinei Soare inainte de a pleca.

"Braila va fi in continuare o forta in handbalul romanesc", asigura Teodor Ciochia

Pentru urmatoarele trei partide, echipa va fi pregatita de profesorul Teodor Ciochia, tehnician brailean care a reusit sa ajunga cu juniorii la turneele finale de cinci ori si care a dat nenumarati jucatori loturilor nationale, dar si echipelor din prima Liga masculina de handbal.
"Este o responsabilitate mare pentru ca sintem in plin campionat. Fiecare antrenor are metodele lui de pregatire, de aceea voi cauta sa le adaptez din mers la echipa pe care am preluat-o si sper ca rezultatele sa fie pe masura muncii depuse", a declarat Teodor Ciochia.
Antrenorul interimar stie ca-i va fi foarte greu, dar crede ca echipa va depasi acest moment si ca va reintra pe traseul dorit de conducatori si de spectatori.
"Sint convins ca nu va fi usor deoarece la nivelul lotului este o stare de tensiune, dar in scurt timp impreuna cu conducerea sper sa rezolvam toate problemele legate de primul meci, cel cu CSM Cetate Deva pe care va spun ca-l vom cistiga. HC Dunarea a fost obisnuita cu rezultate bune si ele vor continua. La Braila este un lot bun, care daca va fi bine pus la punct cu pregatirea va reprezenta in continuare o forta in handbalul feminin romanesc", a mai adaugat Ciochia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu