Mergi la conţinutul principal

Antonia, Sonny Flame şi Laura Lavric vor concerta la Brăila

Autorităţile locale sunt în focul pregătirilor pentru Zilele Municipiului Brăila. Timp de 8 zile, oraşul de la Dunăre va fi gazda a numeroase expoziţii, evenimente culturale, târguri, parade cu maşini de epocă, jocuri marinăreşti şi spectacole de teatru şi muzică. Pe scena de la Esplanadă vor concerta, în acest an, artişti de renume din showbiz-ul românesc şi internaţional precum Antonia, Sonny Flame, Laura Lavric, formaţia Antic şi Bosquito, dar şi brăilenii Nelu Vlad, Laura Stoian şi Mircea Cioclei (Karym). Manifestările vor debuta pe 9 august, de la ora 9.00, cu Ziua Porţilor deschise în Portul militar Vărsătura. Pe 11 august, cu începere de la ora 14.00, va avea loc o expoziţie de icoane, carte religioasă şi fotografie dedicată comemorării a 300 de ani de la martiriul Sf. Brâncoveni, organizată la Cercul Militar Brăila. În data de 13 august va fi o expoziţie de artă fotografică, în Piaţa Traian, realizată de elevii Şcolii Populare de Arte "V. Lungu" şi partide demonstrative de şah organizate de CS Micul Prinţ, în Parcul Monument. În aceeaşi zi, de la ora 16.30, mai sunt programate parada portului popular şi a formaţiilor participante la Festivalul de Folclor pentru Copii "Lină Chiralină", urmând ca de la ora 17.00 să înceapă acest festival pe Faleza Dunării. Tot pe 13 august, copiii sunt aşteptaţi, de la ora 19.00, în Grădina Publică, la o piesă de teatru intitulată "Răţuşca cea urâtă", pusă în scenă de Teatrul "Arlechino", din Braşov, iar de la 20.00, în acelaşi loc, brăilenii se pot delecta cu un spectacol de muzică populară. Începând cu 14 august, pe strada Mihai Eminescu, colecţionarii de timbre, ceasuri sau aparate foto sunt aşteptaţi la Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor. În aceeaşi zi, municipalitatea va organiza tradiţionala festivitate de premiere a cuplurilor ce sărbătoresc 50 de ani de căsnicie, acţiune ce va continua cu expoziţii foto, teatrul de animaţie şi festivalul "Lină Chiralină".
De ziua Marinei, ca în fiecare an, din programul manifestărilor vor face parte parada navală militară şi a navelor civile, sosirea zeului "Neptun", botezul marinarilor, deschiderea concursurilor de bărci şi a jocurilor marinăreşti precum porcul la şcondru şi vânătoarea de raţe. De asemenea, pe 15 august, mai sunt programate Gala Festivalului Naţional de Muzică Populară "Lină Chiralină", un spectacol de muzică populară susţinut de artiştii brăileni, dar şi de nume sonore la nivel naţional precum Marta Oprea şi Laura Lavric. În plus, mai trebuie trecută în revistă şi celebra paradă a maşinilor de epocă, programată să înceapă de la ora 18.00. În următoarea zi, respectiv pe 16 august, va fi organizat în Parcul Lacu Dulce, de la ora 15.30, un concurs naţional de carting "Aşii Volanului" şi tot în aceeaşi zi, micuţii brăileni sunt aşteptaţi la o plimbare cu tramvaiul de epocă. Seara, începând cu 20.30, în Grădina Publică, va avea loc o serie de spectacole sub genericul "Nocturna jazz" susţinute de Moonlight Shadow, Out Of Signal şi Trupa Nightlosers, unde coordonator va fi managerul Teatrului "Maria Filotti" Brăila, Lucian Sabados, un iubitor declarat al muzicii Jazz. La aceeaşi oră, pe scena Esplanadei vor urca soliştii KARYM, Lozioara Zamfir, Ana Maria Voicu şi Laura Stoian, iar de la ora 21.15, va concerta Trupa "Bosquito". Zilele Municipiului Brăila se vor încheia duminică, 17 august, cu noi concerte susţinute de Sonny Flame şi Antonia, iar de la ora 22.15 este aşteptat celebrul foc de artificii care va marca închiderea manifestărilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro