Mergi la conţinutul principal

Ansamblul "Museteanca" de la Insuratei s-a prezentat brailenilor

Pe Esplanada a avut loc, duminica dupa-amiaza, un spectacol de muzica populara sustinut de Ansamblul "Museteanca" al Casei de Cultura din Insuratei. Manifestarea, prezentata de actorul Florin Chirpac, a inceput cu momentul "La fintina-n Baragan", dupa care a intrat in scena solista Laura Toga. Publicul a fost incintat apoi de o suita coregrafica formata din: Hora, Geampara, Cadsneasca si Sirba, dupa care a urmat solista vocala Lucica Mocanu care a interpretat melodiile "Drag mi-a fost calul balan" si "Marine la nunta ta". Florin Bortan a cintat "Ce vazui pe Calmatui" si "Tudorita nene", Gina Zlotareanu a interpretat "Salcie pletele tale" si "Fetelor ma ascultati", iar Marin Petrov a cintat la cimpoi, la fluier si la ocarina. Elevii de liceu au prezentat si ei o suita coregrafica: Mocaneste, Trechina, Floricica si Ca pe balta. Au urmat apoi alte doua soliste vocale care au interpretat cite doua melodii: Mioara Manaila - "La popasul de la moara" si "La Braila intr-un sat", iar Niculina Mitria a oferit doua cintece moldovesti. Stefan Ionescu a cintat la muzicuta si Sandu Cotet la fluier. Spectacolul s-a incheiat cu suita coregrafica prezentata de elevii de gimnaziu: Hora, Clopotel, Stinga, Sirba si cu interpretarea unei strofe din cintecul "La fintina-n Baragan".
In organizarea acestei manifestari s-a implicat Centrul de Creatie. Directorul Maria Puscaciu a precizat ca acest ansamblu de la Insuratei, "Museteanca", s-a infiintat in urma cu putina vreme pentru a nu lasa sa se piarda jocurile populare cunoscute din batrini si mai putin prezentate pina acum in spectacole.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu