Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anita Blake, vinatoarea de vampiri

Ne-am gindit, la un moment dat, sa diversificam oferta colectiei fiction.ro. Dar cu ce? Ce gen de carti se mai vind? Hai sa incercam cu vampiri.
Mie nu-mi place subiectul. In general, literatura horror ma lasa rece. Am citit putin din domeniu, dar nu m-a atras. Si-atunci, pe ce criterii sa alegem un autor? Un autor tinar, contemporan, nu neaparat un "clasic". Ca sa pastram ideea de baza a colectiei. Ne-am uitat pe topurile de vinzari de la Barnes&Noble si Amazon. Si... am vazut-o. La categoria SF/fantasy/dark-fantasy, cinci din primele pozitii erau ocupate de cartile lui Laurell K. Hamilton. E un criteriu si asta. Avea doua serii, Anita Blake si Meredith Gentry (mai noua). Am cazut de acord asupra primei serii, din care aparusera la acea data 12 volume. Acum sint 14. Doua milioane de exemplare pe piata.
Am facut contractul, am vorbit cu Florin Mircea Tudor, specialistul roman in horror, autor al unui dictionar horror aparut in 2003 (Premiul Romcon 2004 pentru volum non-fiction).
Zilele trecute am facut o corectura pe cel de-al doilea volum (primele doua volume din serie, Placeri interzise si Cadavrul care ride, vor aparea in luna noiembrie). Si...
Cred ca sint pe cale sa devin fan Laurell K. Hamilton.
Scrie bine doamna Hamilton. Dezvolta mai multe fire narative, si le inchide pe toate. Personajele au carne (chiar si cele care, la propriu, nu prea au!), despre fiecare stii exact cum e imbracat, cum vorbeste. In orice casa se intra, stii cum arata casa. In plus... doamna Hamilton este atenta la detalii, din care extrage fraze de-alea de scriitor, consideratii despre lume si viata - ca doar asta ne place la scriitori, nu? Nu numai darul de a spune o poveste...
Secventele “horror" nu sint exagerate, apar exact cit trebuie, Anita Blake are reactii, atitudini. Autoarea stie sa pastreze un echilibru intre aceste secvente si celelalte, stie sa faca din Anita un personaj sexy. Laurell K. Hamilton are umor.
Intr-un interviu, Laurell K. Hamilton spune: “Doua lucruri imi ies bine in cartile mele: sexul si violenta". O, da.
Si uite-asa am ajuns eu, unul dintre cei care strimbau din nas cind auzeau de horror, sa astept cu nerabdare urmatoarea carte din serie.
E adevarat ce spuneau cei de la revista Locus despre seria Anita Blake: "este o serie pe care nu vreti s-o ratati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii