Mergi la conţinutul principal

Angela Merkel, criticată de propriul partid

Un grup ce 34 de responsabili ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU) conduse de cancelarul Merkel i-au transmis o scrisoare în care protestează faţă de politica „frontierelor deschise" susţinută de guvernul de la Berlin. „Practica acestei politici a frontierelor deschise nu este conformă legislaţiei europene, nici celei germane, şi nu se încadrează nici în programul CDU", se arată în scrisoarea reprodusă parţial de săptămânalul Der Spiegel. Semnatarii scrisorii avertizează în text că „un mare număr de membri şi simpatizanţi ai partidului nu se simt reprezentaţi de actuala linie a CDU". Scrisoarea este prima manifestare deschisă a nemulţumirilor din principalul partid politic german legate de politica executivului în criza refugiaţilor, până în prezent protestele la acest capitol fiind vizibile doar în Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a CDU.
Pe de altă parte, situaţia devine alarmantă în unele centre germane de primire a refugiaţilor, producându-se noi altercaţii între aceştia, alte conflicte fiind consemnate şi la cozile imense formate în faţa oficiilor unde sunt înregistraţi solicitanţii de azil.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro