Autorizarea angajatorului si atestarea maistrului de ucenicie se fac pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire. Odata autorizat, angajatorul are dreptul de a organiza formare profesionala prin ucenicie la locul de munca si poate incheia contracte de ucenicie. Cei care incadreaza in munca persoane in baza unui contract de ucenicie primesc pentru fiecare persoana, lunar, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o suma egala cu 50% din salariu de baza minim brut pe tara in vigoare si contravaloarea lunara a serviciilor de instruire teoretica a ucenicului, fara a putea depasi 20% din salariul de baza minim brut pe tara. Acesti bani se acorda pe toata perioada derularii contractului de ucenicie, in baza unei conventii incheiate cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila.
Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Secretariatului Tehnic al Comisiei Judetene de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor, din cadrul DMSSF Braila, Calea Calarasilor nr.19, etajul I.
"Pentru buna functionare a activitatii de formare profesionala a adultilor de la nivelul judetului Braila, Comisia isi completeaza permanent baza de specialisti si experti cu care colaboreaza. In acest sens, reamintim tuturor persoanelor care au studii de specialitate, de preferat studii superioare si experienta de munca sau de formare in domeniul respectiv, ca sint asteptate la sediul Directiei, pentru o eventuala colaborare. Celor carora li se va aproba inscrierea in lista de specialisti vor colabora cu Comisia mai sus precizata, in baza unor contracte de prestari servicii, activitatea lor fiind remunerata", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.