Mergi la conţinutul principal

Angajator din comuna Viziru, amendat cu 60.000 de lei pentru „muncă la negru”

• inspectorii ITM Brăila, însoțiți de jandarmi, au efectuat, pe 27 octombrie, un control inopinat la un angajator persoană fizică din comuna Viziru, care se ocupă cu creșterea animalelor • în timpul controlului, au fost identificate trei persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă

 

Munca la negru, aspru pedepsită de legile în vigoare, dar și de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Astfel, potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în ziua de 27 octombrie 2023, inspectorii de muncă au efectuat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila (IJJ) o acțiune de control pe raza comunei Viziru, județul Brăila, unde au fost identificate trei persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, în beneficiul unui angajator persoană fizică, care desfășoară activități de creșterea animalelor. În acest context, inspectorii de muncă i-au aplicat fermierului prins că eludează legea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 lei, dispunându-se, totodată, măsuri de intrare în legalitate.

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila vor continua acțiunile de control pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale”, a mai precizat inspectorul șef al ITM Brăila.

Remintim că, de departe, cea mai mare amendă dată de inspectorii ITM în toamna acestui an, pentru muncă „la negru”, a fost în seara zilei de 30 septembrie 2023. În acea seară, inspectorii de muncă au efectuat un control inopinat la un restaurant de pe raza comunei Vădeni, împreună cu reprezentanți ai IPJ, IJJ și ISU „Dunărea” Brăila (cu ocazia unui eveniment gen „Balul bobocilor”), identificând nu mai puțin de 8 persoane care prestau muncă calificată în beneficiul administratorului firmei, fără a avea însă contracte de muncă încheiate potrivit legii. Angajatorul care a încălcat legea a fost amendat cu suna totală de 160.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro