Mergi la conţinutul principal
După faptă şi răsplată

Angajate ale Primăriei Bordei Verde, condamnate pentru o fraudă de peste 45.000 lei

• Mariana Măcreanu şi Cornelia Bicoiu, foşti consilieri la Primăria Comunei Bordei Verde, au fost condamnate pentru delapidarea sumei de 45.000 lei • fost contabil şef la primărie, Măcreanu a îndemnat-o pe casieriţa Bicoiu să sustragă zeci de mii de lei din vistieria comunei, ca să-şi achite creditele la bancă

 

Foste angajate ale Primăriei Bordei Verde trimise în judecată şi condamnate, în primă instanţă, pentru o delapidare de peste 45.000 de lei comisă în dauna UAT Bordei Verde, în urmă cu câţiva ani.

Astfel, zilele trecute, magistraţii Judecătoriei Făurei au condamnat-o pe inculpata Mariana Măcreanu, fost consilier şi contabil şef la Primăria Comunei Bordei Verde, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la delapidare şi termen de încercare 3 ani şi 6 luni. Aceeaşi instanţă de judecată a condamnat-o pe inculpata Cornelia Bicoiu, fost consilier şi casier la Primăria Bordei Verde, la o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată (termen de încercare 3 ani şi 8 luni) pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii de la Făurei le obligă pe cele două inculpate la plata sumei de 14.394 lei, diferenţa rămasă nerecuperată din paguba totală de 45.567 de lei pricinuită UAT Bordei Verde. Nu în ultimul rând, magistraţii au dispus menţinerea sechestrului asigurător aplicat încă din anul 2014 asupra bunurilor inculpatei Cornelia Bicoiu (un autoturism Opel şi suprafaţa de 0,5 hectare teren arabil) şi Mariana Măcreanu (teren curţi şi construcţii în suprafaţă de 1.700 mp, precum şi o casă de locuit pe strada Principală din comuna Bordei Verde), pentru recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

Sentinţa nu este definitivă, pentru că una din părţile implicate a declarat apel, iar procesul se va relua în luna septembrie, la Curtea de Apel Galaţi.

 

Furt din gestiune la Primăria Bordei Verde    

Zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au dispus punerea sub acuzaţie şi trimiterea în judecată a inculpatelor Mariana Măcreanu şi Cornelia Bicoiu, foste angajate ale Primăriei Bordei Verde, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la delapidare (Măcreanu), delapidare şi fals intelectual (Bicoiu). Mariana Măcreanu şi Cornelia Bicoiu au ocupat funcţia de consilier la Primăria Comunei Bordei Verde, iar în acestă calitate au pus la cale fraudarea vistieriei locale, mai bine de doi ani.

“În calitate de consilier în cadrul Primăriei Comunei Bordei Verde, cu atribuţii de contabil şef, în perioada 1 ianuarie 2011 - 30 septembrie 2013, Măcreanu Mariana a instigat-o pe Bicoiu Cornelia să sustragă sume de bani din casieria Primăriei comunei Bordei Verde, solicitându-i acesteia să-i achite contravaloarea anumitor rate lunare aferente unui credit bancar personal şi, totodată, nu a confruntat caietul chitanţier cu borderourile desfăşurătoare ale încasărilor, întocmite de Bicoiu Cornelia şi nici controlul inopinat al casieriei, neoperând în registrele specifice eventualele constatări (...) aşa cum era obligată, conform fişei postului”, preciza procurorul de caz la finalizarea anchetei penale. 

În ceea ce o priveşte pe Cornelia Bicoiu, cealaltă angajată a Primăriei Bordei Verde trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, aceasta a ocupat, de asemenea, funcţia de consilier la Primăria Bordei Verde. În această calitate, Bicoiu şi-a însuşit, în perioada ianuarie 2011 - 30 septembrie 2013, suma totală de 45.567 lei din gestiunea UAT Bordei Verde.

“Pentru a ascunde sustragerea, atât în interes propriu, cât şi în interesul inculpatei Măcreanu Mariana, a unor sume de bani din gestiunea Primăriei Comunei Bordei Verde, inculpata Bicoiu Cornelia a menţionat în fals, în chitanţele pe care le elibera şi în registrele pe care le întocmea, alte sume de bani decât cele reale”, precizează reprezentanţii acuzării.

Dosarul penal a fost trimis la Judecătoria Făurei, care a dispus condamnarea fostelor angajate ale Primăriei Bordei Verde.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro