Mergi la conţinutul principal

Angajat de la Penitenciarul Tichileşti confirmat pozitiv cu virusul Covid

* acesta a exercitat activitatea în sectorul de reintegrare socială şi a purtat echipament de protecţie * este al doilea caz înregistrat la centrul de detenţie Tichileşti

 

 

 

Un angajat al Centrului de Detenţie Tichileşti a fost confirmat pozitiv cu Covid, la data de 31 iulie, după cum transmite Agenţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Acesta a exercitat activitatea în sectorul de reintegrare socială şi a purtat echipament de protecţie. Potrivit ANP, activităţile de reintegrare socială în cadrul penitenciarelor se desfăşoară cu respectarea măsurilor de siguranţă. Acesta este al doilea angajat de la penitenciarul Tichileşti infectat cu Covid. „Vă informăm că un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul reintegrare socială, cu purtarea echipamentului de protecție. Amintim faptul că activitățile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanței de siguranță și cu portul obligatoriu al echipamentului de protecție, atât de către angajați, cât și de către persoanele custodiate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse și au o durată diminuată. Administraţia Centrului a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ancheta epidemiologică fiind în curs. La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor internate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică”, se arată în comunicatul ANP transmis în data de 31 iulie.

La data de 24 iulie, ANP anunţa că un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție. În conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi au rămas la domiciliu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro