Mergi la conţinutul principal

Angajații SUPAGL se pregătesc pentru marea dezinsecție programată înainte de Zilele Brăilei

* zilele acestea a fost finalizată cea de-a III-a etapă de dezinsecție avio și terestră, menită să stârpească larvele și țânțarii adulți care au invadat orașul * potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, de la 1 august, timp de o săptămână, se va desfășura cea de a IV-a etapă de dezinsecție, realizată, concomitent, cu echipele terestre și cu elicopterul

 

Echipele Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila nu le dau nicio clipă de răgaz țânțarilor care parcă nici nu se sinchisesc de câte substanțe biocide li s-au administrat începând cu primăvara acestui an. Roiurile de paraziți continuă să le dea bătăi de cap brăilenilor, profitând de ultima ploaie care, deși nu a mai potolit seceta, le-a dat ocazia înaripatelor purtătoare de virusuri și microbi să se înmulțească în băltoacele și canalele de desecare din vecinătatea municipiului.

Directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, ne-a confirmat faptul că a fost finalizată și cea de-a III-a etapă de dezinsecție terestră și avio, derulată de la începutul lunii iulie a.c. și că echipele din subordine se pregătesc pentru cea de-a IV-a etapă a luptei cu insectele parazite, care va fi una de anvergură.

"La începutul lunii august, mai precis în perioada 1-7 august, se va desfășura etapa a IV-a de dezinsecție terestră și avio la nivelul întregului municipiu, fiind vizate, cu precădere, Parcul Monument, Grădina Publică, Faleza Dunării și zonele cu mai multă vegetație. Dezinsecția terestră se va desfășura ca și până acum, între orele 22.00 - 6.00, în timp ce dezinsecția aeriană (cu elicopterul) este programată în intervalul orar 5.00 - 11.00. Această etapă se desfășoară întotdeauna înainte de Ziua Marinei", a precizat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL.

Ca de fiecare dată, tratamentele cu substanțele biocide (avizate de Ministerul Sănătății și aflate pe lista cu produse aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide) se vor aplica pe teritoriul municipiului Brăila numai dacă vor permite condițiile atmosferice. Dacă plouă, dezinsecția va trebui amânată. Prima substanță aflată pe lista produselor biocide folosite în dezinsecție este, ca și până acum, Vectobac WG (substanță activă Bacillus thurisiensis subsp. isreliensis, tulpina AM65-52, concentrație 37,4% w/w materie solidă), urmată de Midos Energy Forte, Biotrin Plus, Microsin, K-othrine 84 EC, Super Killer 25T-EC, Ectocid P Forte și Regemi Alfa. Ca de fiecare dată, conducerea SUPAGL Brăila îi anunță pe proprietarii de famili de albine despre zilele în care vor fi împrăștiate substanțele biocide și zonele unde se va face dezinsecția.

Concomintet, SUPAGL desfășoară mai multe etape intermediare de combatere a căpușelor, a șoarecilor și șobolanilor din municipiu, cu sprijinul asociațiilor de proprietari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro