Mergi la conţinutul principal

Ancheta de amploare in cazul muncitorilor "Braicar" folositi la constructia casei unui consilier local

Potrivit directorului general al "Braicar" SA, Cornel Sandulescu, in acest moment, intr-una dintre sectiile societatii, aceea condusa de catre subinginerul Gheorghe Bucur, care este si consilier local PRM, se deruleaza o ancheta de proportii, urmare unui articol aparut in editia din 3 iulie a ziarului "Obiectiv - Vocea Brailei". Atunci, jurnalistii nostri au relatat sesizarile unor angajati ai "Braicar", dar si relatarile subinginerului Bucur, potrivit carora, in lunile martie, aprilie si mai, 12 muncitori din "Braicar", aflati in subordinea lui Gheorghe Bucur, au fost folositi in timpul programului si pontati ca atare, la terminarea casei sefului lor. Bucur a recunoscut ca a fost ajutat de catre 12 colegi - subordonati sa lucreze la casa pe care si-a cumparat-o la inceputul acestui an pe Str. Progresului, insa a negat vehement ca oamenii ar fi fost "rupti" din timpul programului si, mai mult, si pontati. Tot pe 3 iulie, Cornel Sandulescu, directorul general al "Braicar", sustinea ca a deschis o ancheta, insa cele sesizate nu s-au confirmat. Acum, dupa ce jurnalistii nostri au investigat cazul, furnizind in articol chiar si datele la care 12 muncitori au lucrat la casa lui, dar si numarul de ore lucrate, informatii care se regasesc, de fapt, si in statul de plata de la "Braicar", Cornel Sandulescu a luat atitudine: "Am deschis o noua ancheta, de mai mare amploare, urmare articolului dumneavoastra. Initial, cind si noi am fost sesizati despre acest caz, ca mai multi muncitori au lucrat la casa lui Gheorghe Bucur, fiind pontati de catre noi, nu aveam atitea date, nu stiam numele persoanelor, nici datele la care ei ar fi lucrat acolo. Acum, potrivit articolului, am declansat o verificare de amploare. Am cerut note explicative de la toata lumea, atit de la muncitori, cit si de la persoanele citate in ziar. Am vazut ca si Angelica Gheorghe, seful depoului, aflat in subordinea lui Gheorghe Bucur, v-a declarat ca intr-adevar oamenii ar fi fost folositi in timpul programului. I-am cerut si eu aceeasi declaratie. I-am cerut nota explicativa si directorului tehnic, care a condus ancheta mai inainte si i-am dat ziarul sa se documenteze. Ii vom lua nota explicativa si domnului Bucur, toata lumea va fi verificata, atit oamenii care ar fi lucrat, cit si aceia care n-ar fi lucrat la casa lui Bucur".
Ulterior aparitiei articolului din 3 iulie, reporterii nostri au fost cautati de catre alti doi angajati ai "Braicar", unul chiar din sectia lui Bucur. Ambii au confirmat cele relatate in ziar. Mai mult, acestia ne-au spus ca poarta casei lui Bucur ar fi fost facuta in incinta "Braicar" si sudata, in timpul programului, de catre un angajat "Braicar", iar ca materialele pentru finalizarea imobilului subinginerului ar fi fost carate cu o Dacia - Papuc a "Braicar". I-am furnizat directorului Sandulescu si alte indicii pe care le-au primit reporterii nostri, asa incit, seful "Braicar" a prognozat ca, cel tirziu saptamina viitoare, va finaliza ancheta in acest caz. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro