Mergi la conţinutul principal

Analiză EKG şi declaraţie pe proprie răspundere pentru «baia» de Bobotează

Ca în fiecare an, câţiva curajoşi vor sări şi la Brăila în apele reci ale Dunării pentru a recupera crucea de Bobotează. Până ieri după-amiază, un singur temerar se înscrisese în cursă, însă oficialii Primăriei Brăila erau convinşi că în final vor participa cel puţin şase persoane. "Din semnalele pe care le-am primit, or să se mai înscrie măcar cinci. E timp, până marţi, 5 ianuarie, la ora 16.00, la camera 34 de la parterul Palatului Administrativ", ne-a spus, ieri, Viorel Novac, inspector în cadrul departamentului pentru situaţii de urgenţe din cadrul Primăriei, cel care se ocupă cu primirea fişelor de înscriere.
Aşa cum se întâmplă de câţiva ani, cei care vor să sară în Dunăre pe 6 ianuarie trebuie să prezinte un EKG efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de momentul înscrierii, din care să reiasă că nu au probleme cardiace. Totodată, nu sunt admişi cei care nu au la ei un act de identitate valabil. În fine, trebuie completată o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că intrarea voluntară în apele reci ale fluviului se face în cunoştinţă de cauză, din proprie voinţă.
Anul acesta, în ziua de Bobotează vremea s-ar putea să iasă din tiparele normale. Astfel, în loc de tradiţionalul ger, prognozele meteo anunţă temperaturi de până la plus patru grade Celsius, iar în loc de ninsoare s-ar putea să plouă. Asta nu înseamnă, însă, că apa Dunării nu va fi foarte rece. Pentru o baie în fluviu în această perioadă a anului este nevoie, totuşi, de foarte mult curaj.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro