Mergi la conţinutul principal

ANAF urcă pragurile pentru Listele Ruşinii

• astfel listele respective se vor scurta • la persoane fizice, de exemplu, pragul de la care contribuabilii vor fi trecuţi pe lista datornicilor este de 15.000 lei, faţă de 100 lei cât este acum

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală propune modificarea procedurii de publicare a listelor cu obligaţii fiscale restante, respectiv a plafoanelor sub care cuantumul total al obligatiilor fiscale restante nu mai fac obiectul publicării pe site.

Noile plafoane sunt: 500.000 de lei, pentru marii contribuabili; 250.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii; 100.000 de lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligatii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere; 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele menţionate anterior.

În conformitate cu Ordinul ANAF numărul 558 din 29 ianuarie 2016 plafoanele erau: 1.500 de lei, pentru marii contribuabili; 1.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii; 500 de lei, pentru ceilalţi debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în mod independent sau exercită profesii libere; 100 lei, pentru persoanele fizice.

Reamintim că Lista Ruşinii a ANAF-ului pentru judeţul nostru cuprindea, la jumătatea anului trecut, aproape 4.000 de brăileni - persoane fizice care erau datori-vânduţi statului pentru circa 35 milioane de lei. Cei mai mari 3 restanţieri cumulau arierate de vreo 2 milioane de lei. Dar pe listă apăreau şi cabinete medicale, de avocatură dar şi contabili autorizaţi. La categoria firme - contribuabili mijlocii, din Brăila erau nominalizate 14 companii cumulând restanţe la bugetul de stat general de aproape 13 milioane lei, cu tot cu penalităţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu