Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANAF a trimis prin posta declaratiile speciale

Termenul legal pentru depunerea declaratiilor de venit de catre contribuabilii persoane fizice, care au realizat venituri in anul fiscal 2005, este data de 15 mai, informeaza Agentia Nationala de Administare Fiscala.
Contribuabilii vor primi la domiciliu doua exemplare ale formularului 200 "Declaratie speciala privind veniturile realizate", personalizate, ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei la Fisc.
Declaratia se completeaza si se depune de catre contribuabilii care realizeaza venituri in bani si/sau in natura provenind din activitati independente (activitati comerciale, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala), cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructar sau alt detinator legal, inclusiv venituri din arenda, activitati agricole impuse in sistem real, cistiguri rezultate din transferul titlurilor de valoare.
Dupa completarea formularelor, acestea trebuie introduse in plicul primit, care va fi depus la oficiul postal cel mai apropiat. Dupa depunerea la posta a formularului, contribuabilul va primi recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.
ANAF recomanda contribuabililor ca, pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit, sa utilizeze plicul cu destinatia "CR" primit, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care se utilizeaza alt plic, taxele postale vor fi suportate de contribuabil.
De asemenea, exista posibilitatea depunerii declaratiei si direct la registratura Fiscului.
Contribuabilii nu sint obligati sa depuna declaratie de venit daca obtin numai venituri sub forma de salarii, pentru activitati desfasurate in tara, obtin numai venituri din investitii, venituri din premii si din jocuri de noroc, venituri din alte surse a caror impunere este finala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii