Mergi la conţinutul principal

ANAF a stabilit lista darilor care pot fi achitate online

Persoanele fizice pot achita online, incepind cu aceasta luna, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentind impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale accesorii aferente acestora. Toate aceste categorii de impozite, taxe si contributii care pot fi platite online incepind cu 1 octombrie au fost stabilite prin Ordinul nr.718/2008 al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Platile online pot fi efectuate prin Ghiseul Virtual de Plati (www.ghiseul.ro), portal administrat de Agentia pentru Serviciile societatii Informationale (ASSI), institutie aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiilor.
Lista obligatiilor fiscale care pot fi achitate online cuprinde veniturile din activitati comerciale, din profesii liberale, veniturile obtinute din valorificarea dreptului de proprietate, din cedarea folosintei bunurilor, cistiguri din transferul titlurilor de valoare, veniturile din operatiuni de vinzare-cumparare de valuta la termen, veniturile din activitati agricole, din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si veniturile din salarii pentru care angajatii au obligatia stabilirii, declararii si platii impozitului pe venit.
Celelalte impozite, taxe si contributii datorate de persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, stabilite pe codul de inregistrare al activitatii desfasurate, nu se platesc prin intermediul cardurilor bancare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu