Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANAF a stabilit conditiile de suspendare a inspectiei fiscale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a stabilit conditiile si modalitatile de suspendare a inspectiei fiscale, operatiunea urmind sa fie realizata si la solicitarea unui contribuabil care invoca o situatie obiectiva.
Pe parcursul inspectiei fiscale, contribuabilul poate solicita, in scris, suspendarea acesteia, numai o singura data, potrivit unui Ordin al presedintelui ANAF.
Inspectia poate fi suspendata de catre conducatorul operatiunii daca este indeplinita una dintre conditiile mentionate de Ordin si numai daca neindeplinirea acesteia impiedica finalizarea inspectiei fiscale. Necesitatea efectuarii mai multor controale incrucisate si remedierea unor deficiente constatate in timpul inspectiei sint doua situatii in care poate fi solicitata suspendarea inspectiei. Ordinul mentioneaza printre conditii si obtinerea unui punct de vedere de la directiile de specialitate din cadrul Ministerului de Finante sau al ANAF, necesitatea efectuarii unei expertize conform Codului de procedura fiscala sau realizarea unei cercetari specifice pentru identificarea unor persoane fizice sau stabilirea realitatii unei tranzactii. Suspendarea inspectiei in urma solicitarii unor informatii suplimentare din alte state membre ale Uniunii Europene cu privire la operatiunile intracomunitare ale contribuabilului verificat va putea fi ceruta numai dupa data aderarii Romaniei la UE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii