Mergi la conţinutul principal

ANAF si-a imbunatatit aplicatiile informatice de asistenta pentru contribuabili

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca a modificat si imbunatatit doua dintre aplicatiile informatice de asistenta, disponibile pe Portalul ANAF, http://anaf.mfinante.ro. Potrivit unui comunicat de presa emis de agentie, aceste aplicatii sint disponibile pe link-urile "Asistenta contribuabililor" submodulul "Programe utile": Versiunea 1.02 a programului pentru "Declaratia informativa 394" privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national permite introducerea, in coloana TVA, a valorii 0. Aceasta modificare a fost adusa pentru a permite agentiilor de turism sau altor entitati care aplica regimurile speciale prevazute la art.1521 si art.1522 din Codul Fiscal, sa cuprinda in declaratie facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus"; Versiunea 1.03 a programului de asistenta pentru Declaratia recapitulativa 390 privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri.
In acelasi material de presa se mentioneaza ca in scopul evitarii erorilor de completare a Declaratiei 390, contribuabilii sint obligati ca, inaintea depunerii declaratiei sa verifice, utilizind programul de asistenta, fisierele create cu aplicatii proprii si sa listeze declaratia utilizind programul de asistenta. "In cazul in care declaratia nu a fost listata cu respectarea prevederilor de mai sus, aceasta nu va fi primita de organul fiscal, iar contribuabilul va fi indrumat sa completeze o noua declaratie", se subliniaza in comunicat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu