Mergi la conţinutul principal

ANAF a prelungit până în 27 ianuarie, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor

• scadenţa era 25 ianuarie, dar a fost amânată datorită minivacanţei din weekendul abia încheiat       

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a propus prelungirea cu două zile, adică până vineri, 27 ianuarie, a termenului limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor scadente iniţial la 25 ianuarie 2017, se arată într-un comunicat al instituţiei. ANAF a iniţiat această propunere având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie este precedată de patru zile nelucrătoare, adică de mini-vacanţa cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Aşadar, până la noul termen contribuabilii locali trebuie să depună, printre altele, formulare fiscale cu termen lunar sau triumestrial, după caz, precum Formular 100-Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, Formular 112-Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, Formular 208 – Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimonial personal, dar şi Formularul 097 – Notificare pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare.

De asemenea, tot până la noua scadenţă trebuie făcută şi plata obligaţiilor fiscale, a impozitului reţinut la sursă în luna precedentă, a taxei anuale pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi a impozitului pe dividende în cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu