Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi pentru nedepunerea la timp a declaratiilor fiscale

Firmele care nu isi indeplinesc la termen obligatiile de declarare a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor sume cuvenite bugetului de stat vor primi amenzi cuprinse intre 500 si 10.000 de lei.
Pentru aceeasi vina, persoanele fizice care au obligatia sa transmita aceste declaratii vor fi penalizate cu sume intre 50 si 1.500 de lei. Potrivit unui ordin semnat anul trecut de ministrul Finantelor, necompletarea datelor privind creanta fiscala pentru care exista obligatie declarativa echivaleaza cu nedeclararea obligatiei respective. Data declararii impozitelor, taxelor si contributiilor cuprinse in formularul depus ulterior este data inregistrarii acestuia la organul fiscal competent sau data depunerii acestuia la posta, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Persoanele juridice au obligatia sa depuna declaratiile fiscale in termen, chiar daca in perioada de raportare nu au rezultat sume de plata. Totodata, in situatia in care in formularul 100 "Declaratie pentru obligatiile de plata la bugetul general consolidat", depus la organul fiscal competent pentru perioada de raportare, nu au fost cuprinse toate impozitele, taxele si contributiile pentru care exista obligatia declararii, platitorul are obligatia completarii si depunerii unui nou formular 100 pentru impozitele, taxele si contributiile nedeclarate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii