Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de peste jumatate de miliard de lei, pentru calatorii fara bilet

De la inceputul acestui an, "Braicar", impreuna cu Politia Comunitara si Jandarmeria, a organizat mai multe actiuni de control in mijloacele de transport in comun cu scopul descurajarii unei practici adoptate de braileni, aceea a calatoriilor frauduloase, adica fara legitimatie de calatorie: bilet sau abonament. Cele mai recente actiuni de acest gen s-au derulat ieri la primele ore ale diminetii si in jurul prinzului, actiuni la care au participat si efective din partea Politiei Comunitare. Concret, o echipa de controlori ai "Braicar", insotiti de fortele de ordine au oprit in trafic tramvaiele, exact in fata Dispeceratului societatii si au verificat, cu usile inchise, legitimatiile de calatorie ale celor aflati in mijlocul de transport. Calatorii fraudulosi depistati astfel au fost dati jos din tramvai, legitimati, si au fost amendati atit de catre controlori, care i-au obligat sa cumpere bilet de suprataxa in valoare de 10 RON (100.000 lei vechi), cit si de catre politistii comunitari, in acest caz amenzile pornind de la 50 lei RON (500.000 lei vechi). "Astfel de actiuni au scopul de a descuraja calatoriile frauduloase pe mijloacele de transport in comun, de la inceputul anului fiind organizate nu mai putin de 27 de astfel de controale. Au fost aplicate peste 1.000 de amenzi pe loc - biletele de suprataxa - si au fost intocmite 475 de procese verbale de contraventie trimise spre valorificare prin administratia financiara", ne-a declarat directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu, adaugind ca media de calatori fraudulosi depistati cu ocazia controalelor este de circa 58 pentru fiecare actiune de acest gen.
Reamintim ca, in anul 2005, controlorii "Braicar" au aplicat calatorilor fraudulosi amenzi in valoare de peste jumatate de miliard de lei. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea societatii la care Consiliul Local Municipal Braila este actionar unic, pe tot parcursul anului trecut, controlorii au vindut calatorilor prinsi pe mijloacele de transport in comun fara documente de calatorie (bilet sau abonament) 5.230 de astfel de bilete de suprataxa. In conditiile in care valoarea unui astfel de bilet a fost de 10 RON (100.000 lei vechi), rezulta ca, in total, amenzile aplicate s-au cifrat la 52.300 RON (523 milioane lei vechi).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii