• cea mai mare sancţiune – 30.000 lei – a încasat-o o societate comercială care funcţiona fără autorizaţie de mediu • o altă amendă substanţială, de 20.000 lei, a fost aplicată unei firme care a depozitat ilegal deşeurile rezultate în urma activităţii de asfaltare a unei străzi din Brăila
În trimestrul al treilea al anului în curs, mai exact în perioada 1 iulie – 30 septembrie, Garda de Mediu Brăila a făcut 226 de inspecţii, dintre care 86 erau planificate, în conformitate cu planul anual de controale, iar 140 au fost neplanificate, fiind necesare în urma sesizărilor primite sau a diverselor situaţii apărute în teritoriu. Controalele au vizat aspecte specifice activităţii de protecţie a mediului, de la identificarea unor obiective economice noi sau existenţa autorizaţiilor de mediu, până la modul de gestionare a deşeurilor rezultate în urma activităţii unor agenţi economice şi persoane fizice.
Comisarii de mediu au aplicat, pentru neregulile constatate, doar şase amenzi contravenţionale, a căror valoare se ridică, însă, la nu mai puţin de 56.200 lei (562 milioane de lei vechi). Cea mai mare sancţiune, în valoare de 30.000 lei, a vizat o societate comercială care funcţiona fără autorizaţie de mediu. O altă amendă substanţială, de 20.000 lei, a fost dată unei firme care a abandonat într-un loc nepermis deşeurile rezultate din activitatea de amenajare şi asfaltare a unei străzi.
„Precizăm că, în cursul perioadei 1 iulie – 30 septembrie 2016, nu au fost înregistrate poluări, accidente sau incidente care să ducă la afectarea gravă a factorilor de mediu, apă, aer, sol, în judeţul Brăila”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Carmen Popoacă, comisarul şef al Comisariatului Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu.