Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 500 milioane lei, pentru comerciantii de bauturi alcoolice si tigari

Actionind pe linia combaterii evaziunii fiscale si a practicilor ilicite in domeniul productiei de alcool si bauturi alcoolice, in primele 7 luni ale acestui an, comisarii Garzii Financiare Braila au verificat 3 agenti economici producatori de alcool si bauturi alcoolice, 36 de en-grosisti de bauturi alcoolice si 6 en-grosisti de tigari. Au fost efectuate controale lunare, care au vizat existenta documentelor de provenienta a marfii si existenta banderolelor aplicate pe sticlele de bauturi si pe pachetele de tigari. Potrivit unui raport prezentat de comisarul sef al Garzii Financiare, Marcel Constantin, un numar de 35 de en-grosisti de bauturi alcoolice au fost sanctionati contraventional, cu amenzi in valoare de 273 milioane lei, fiind confiscata cantitatea de 1.680 litri bauturi alcoolice, in valoare de 44 milioane lei, deoarece sticlele aveau banderole fictive. De asemenea, un numar de 14 firme care au comercializat tigari au primit sanctiuni contraventionale, in valoare de 260 milioane lei., pentru diverse nereguli.
Pe de alta parte, in reteaua de comercializare a produselor de uleiuri minerale (motorine, benzine), au fost efctuate controale la 12 firme, urmarindu-se, in principal: respectarea prevederilor legale privind aprovizionarea cu uleiuri minerale de la antrepozitarii autorizati; folosirea documentelor fiscale speciale; destinatia produselor. Pentru neutilizarea documentelor fiscale legale, au fost aplicate 3 sanctiuni, in suma totala de 28 milioane lei. Pe linia combaterii evaziunii fiscale, comisarii GF au mai dat 6 amenzi in suma de 80 milioane lei, pentru neaducerea la indeplinire, in termen, a dispozitiilor date prin actele de control, sau nedepunerea situatiilor financiare cerute de organele de control.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro