Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 2 miliarde în minivacanţa de Rusalii

În minivacanţa de Rusalii, poliţiştii au fost pe urmele infractorilor, peste 30 de persoane suspectate că au comis fapte penale fiind prinse. Amenzile aplicate în numai patru zile au depăşit 2 miliarde de lei vechi, cele mai multe fiind date şoferilor teribilişti. Un individ care deţinea ilegal două arme neletale s-a trezit cu mascaţii la uşă.
În perioada 6- 9 iunie, poliţiştii brăileni au constatat 37 de infracţiuni judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natura, dintre care 24 în flagrant. Poliţiştii au prins 31 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate 627 de amenzi, în valoare de 201.569 de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 260 de lei şi două arme neletale, deţinute ilegal. "Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 128 de sancţiuni contraveţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 30 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 23 prevăzute de alte acte normative. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 418, dintre care 35 pentru consum de alcool şi 162 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În ziua de 6 iunie, în urma investigaţiilor efectuate în teren, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza mandatului emis de Judecătoria Făurei, la locuinţa unui bărbat de 42 de ani, din comuna Ulmu. Poliţiştii au găsit în locuinţa acestuia două arme neletale de tir sportiv, cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării. În urma cercetărilor s-a stabilit că proprietarul nu este deţinător legal de arme sau muniţii, iar armele nu erau înregistrate în evidenţele poliţiei. Localnicul din Ulmu a rămas fără cele două arme, care au fost ridicate în vederea cercetărilor pentru stabilirea provenienţei lor, şi s-a ales cu un dosar penal pentru infracţiunea de deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu