Mergi la conţinutul principal

Amenzi de jumatate de miliard de lei calatorilor fraudulosi

Peste jumatate de miliard de lei. Aceasta este valoarea biletelor de suprataxa sau, cu alte cuvinte, valoarea amenzilor aplicate de controlorii "Braicar" calatorilor fraudulosi. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea societatii la care Consiliul Local Municipal Braila este actionar unic, pe tot parcursul anului trecut, controlorii au vindut calatorilor prinsi pe mijloacele de transport in comun fara documente de calatorie (bilet sau abonament) 5.230 de astfel de bilete de suprataxa. In conditiile in care valoarea unui astfel de bilet a fost de 10 RON (100.000 lei vechi), rezulta ca, in total, amenzile aplicate s-au cifrat la 52.300 RON (523 milioane lei vechi). In plus, ca urmare a faptului ca nu au platit biletele de suprataxa, in cazul a 148 de calatori fraudulosi, "Braicar" a trimis spre valorificare Administratiei Financiare procesele-verbale de contraventie incheiate de controlori, astfel incit brailenii in abatere vor avea o surpriza in momentul in care isi vor plati taxele si impozitele locale. "Numarul biletelor de suprataxa vindute calatorilor fraudulosi este mai mic in comparatie cu anul 2004, asta si in contextul in care nevoia de deplasare a brailenilor este mai mica.
Cele mai multe astfel de bilete au fost vindute in al doilea semestru al anului trecut, cind media lunara a ajuns la 500 - 600 de bilete, comparativ cu 300 - 400 bilete in medie pe luna in prima jumatate a anului 2005", a explicat Cornel Sandulescu, directorul general al SC "Braicar" SA Braila. Legat de vinzarea de bilete de calatorie, sursa citata a precizat ca, in ultima luna din anul 2005, vinzarile au scazut simtitor, fenomen care s-a mentinut si in prima parte a lunii in curs. "Vinzarile atit la bilete, cit si la abonamente in aceasta perioada, cunoscuta fiind ca perioada in care brailenii au concedii sau sint in vacanta, sint in scadere. Faptul ca elevii au inceput scoala a dus la o crestere a vinzarilor de bilete", a spus Sandulescu.
Legat de serviciul control pe mijloacele de transport in comun ale "Braicar", sursa citata a adaugat ca, in aceasta perioada, au iesit pe trasee mai multi controlori si ca societatea are in program sa externalizeze acest serviciu, urmind ca, in viitorul apropiat sa organizeze o licitatie in acest sens.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro