Skip to main content

Amenzi de 31.000 lei pentru munca la negru

Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, in cursul lunii trecute, au fost controlati 270 agenti economici, urmarindu-se in principal fenomenul munca la negru. Astfel, au fost depistati 13 angajatori care nu au incheiat in forma scrisa contractele individuale de munca, fiind dispuse masuri obligatorii de intocmire si inregistrare la ITM a acestora. Angajatorii depistati proveneau din domeniile morarit, panificatie, prelucrarea laptelui si cresterea animalelor, si au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 31.000 lei.
Principalele nereguli inregistrate in timpul controalelor efectuate, in afara de munca la negru, au vizat aspecte legate de neinregistrarea contractelor individuale de munca in termenul legal, in cazul a 3 unitati, nedepunerea la ITM a declaratiilor fiscale privind stabilirea comisionului, in cazul a 8 unitati, nedepunerea la ITM a dovezilor de calculare a drepturilor salariale pentru 10 societati, precum si nerespectarea regimului privind munca de noapte.
"Valoarea totala a sanctiunilor aplicate in urma actiunilor de control efectuate a fost de 136.000 lei, din care 115.500 lei pentru sanctionarea abaterilor constatate in domeniul relatiilor de munca. In ceea ce priveste fenomenul munca fara forme legale de angajare, trebuie precizat ca la cei 13 angajatori sanctionati pe aceasta cazuistica numarul celor depistati ca munceau la negru a fost de 22 de persoane", ne-a declarat Dumitru Vaduva, inspectorul sef al ITM Braila.
Legat de activitatea de control pe partea de sanatate si securitate in munca, raportul lunar de activitate al ITM precizeaza ca au fost verificate 120 de unitati din domenii de activitate cum ar fi confectii textile, transporturi rutiere, agricultura, prestari servicii publicitare, servicii energetice, comert carburanti, reparatii auto, industrie alimentara, salubritate sau constructii. Neregulile constatate au fost lipsa materialelor de instruire/informare, semnalizare necorespunzatoare a riscurilor la locurile de munca, sau neefectuarea controlului medical periodic. Pentru aceste abateri, angentii economici depistati in neregula au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 20.500 lei.
In cursul lunii trecute au fost inregistrate 7 accidente, niciunul mortal, in urma carora victimele au intrat in incapacitate temporara de munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu