Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 111 milioane aplicate calatorilor fraudulosi

SC "Braicar", impreuna cu Politia Comunitara si Jandarmeria,
continua seria actiunilor de control in mijloacele de transport in
comun cu scopul descurajarii persoanelor care circula fara
legitimatie de calatorie (bilet sau abonament). Potrivit unei centralizari privind activitatea in acest sens desfasurata in cursul lunii abia incheiate, controlorii "Braicar" au aplicat nu mai putin de 1.110 sanctiuni calatorilor fraudulosi. Metoda realizarii acestor controale consta in oprirea in trafic atit a autobuzelor, cit si a tramvaielor si verificarea, cu usile inchise, a legitimatiilor de calatorie ale celor aflati in aceste mijloace de transport in comun. Calatorii fraudulosi depistati astfel sint dati jos din autobuz, legitimati si amendati de catre controlori, care ii obliga sa cumpere bilet de suprataxa in valoare de 10 RON (100.000 lei vechi). Revenind la situatia amenzilor aplicate in cursul lunii martie, rezulta ca in total contravaloarea biletelor de suprataxa se cifreaza la peste 100.000.000 lei vechi, mai precis 111 milioane lei vechi, adica 11.100 RON. "Astfel de actiuni au scopul de a descuraja calatoriile frauduloase pe mijloacele de transport in comun", ne-a comunicat conducerea "Braicar".
Important de mentionat este ca in decursul lunilor ianuarie si februarie au fost organizate nu mai putin de 51 de astfel de controale, ocazie cu care au fost aplicate peste 1.300 de amenzi pe loc - biletele de suprataxa. Astfel, in total, in primul trimestru, contravaloarea amenzilor aplicate se cifreaza la 241 milioane lei vechi.
Reamintim ca, in anul 2005, controlorii "Braicar" au aplicat
calatorilor fraudulosi amenzi in valoare de peste jumatate de miliard
de lei. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea societatii
"Braicar" pe tot parcursul anului trecut, controlorii au vindut
calatorilor prinsi pe mijloacele de transport in comun fara
documente de calatorie 5.230 de bilete de suprataxa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu