Amendă de 5.000 de lei pentru firma implicată în tragedia de la bac | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Amendă de 5.000 de lei pentru firma implicată în tragedia de la bac

Lucrarea de consolidare a malului din dreptul trecerii bac "Stânca" se executa fără autorizaţie de construire. Aceasta este concluzia oficială la care a ajuns Inspectoratul de Stat în Construcţii Brăila, în urma investigaţiilor efectuate pe parcursul ultimelor zile. Reamintim că, sâmbătă, 30 noiembrie, un utilaj de forare greu de 85 de tone, folosit pentru înfigerea unor piloţi de beton în malul Dunării, s-a prăbuşit peste pontonul de acces pe bac. Accidentul s-a soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 70 de ani, care se afla pe ponton, şi cu rănirea unui angajat al firmei "Agisfor" SRL Bucureşti, căreia îi aparţine utilajul de forare. "Agisfor" lucra, însă, ca subcontractor al societăţii "Durabet Construct" SA Brăila. În calitate de contractant principal, aceasta din urmă poartă răspunderea pentru ceea ce s-a întâmplat pe şantier. "Durabet" a făcut obiectul anchetei derulate de inspectorii ISC, iar pentru că a lucrat fără autorizaţie a primit o sancţiune de 5.000 lei. În plus, s-a dispus oprirea lucrării până la intrarea în legalitate.
"Măsura opririi unei lucrări este una destul de dură, care nu se ia decât foarte rar. În cazul de faţă, însă, a trebuit să o aplicăm, fiindcă lucrurile s-au derulat în afara cadrului legal", ne-a declarat Daniel Mitrofan, inspectorul şef al ISC Brăila. Acesta a precizat că începând de luni, 9 decembrie, va fi pornită o anchetă şi împotriva beneficiarului lucrării, respectiv SC "Agricost" SA. În calitate de administrator al terenului arabil din Insula Mare a Brăilei, această firmă deţine activele fostei IMB SA, printre care se află şi navele şi pontoanele trecerii bac "Stânca". "Agricost" s-a decis să amenajeze cu platforme betonate zona de acces pe bac, angajând pentru asta firma "Durabet Construct". N-a mai aşteptat, însă, să obţină şi autorizaţiile necesare pentru începerea lucrării. Din câte ne-a informat inspectorul şef Mitrofan, singurul document deţinut de "Agricost" este un certificat de urbanism eliberat de Consiliul Judeţean Brăila. Acesta nu ţine, însă, loc de autorizaţie de construcţie, fiind doar un act premergător, ce menţionează toate avizele necesare emiterea autorizaţiei. Pentru că nu a respectat legea, "Agricost" riscă la rândul său o sancţiune substanţială, iar pentru a putea continua lucrarea va trebui să facă toate demersurile pentru a intra în legalitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro