Mergi la conţinutul principal

Amendă de 20.000 de lei pentru „muncă la negru”

* angajatorul amendat folosea o persoană fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, precizează ITM Brăila * inspectorii de muncă au fost însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Brăila - Compartimentul Sisteme Securitate Private

 

 

 

Amendă de 20.000 de lei aplicată unui singur angajator de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila pentru muncă nedeclarată („la negru”).

Astfel, potrivit comunicatului trimis de conducerea ITM, în ziua de 23 martie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Brăila - Compartimentul Sisteme Securitate Private, „au desfășurat o acțiune de control tip „BLITZ” pe raza județului Brăila, fiind verificați angajatori având ca domeniu de activitate Baruri și alte activități de servire a băuturilor - Cod CAEN 5630”.

Cu acest prilej, a fost identificat și sancționat cu suma de 20.000 de lei un angajator care folosea o persoană fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității, potrivit legislației în vigoare.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila vor continua acțiunile de control, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către angajatori, a mai precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro