Mergi la conţinutul principal

Amendă de 10.000 lei pentru un brăilean care nu a respectat măsurile de protecţie privind coronavirusul

* acesta a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică Brăila pentru că nu a ţinut cont de recomandările medicale privind izolarea la domiciliu * în prezent, la nivelul judeţului nostru 138 de persoane sunt în izolare la domiciliu

 

 

Un brăilean care nu a respectat măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului a primit o amendă usturătoare. Este vorba de suma de 10.000 lei, amenda fiind aplicată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila unui cetăţean care nu a respectat recomandările medicale privind izolarea la domiciliu, după a anunţat Prefectura Brăila printr-un comunicat de presă.

Şeful instituţiei, Cătălin Boboc, a transmis că în momentul de faţă situaţia la nivelul judeţului Brăila nu este una îngrijorătoare. Însă, cum în ţară s-au confirmat deja şapte cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID - 19 (coronavirus), joi, 5 martie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-au adoptat noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc. Astfel, monitorizarea stării de sănătate a persoanelor izolate voluntar va fi asigurată de către medicii de familie ai acestora (sub coordonarea DSP) şi de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică în cazul celor neasiguraţi. Monitorizarea respectării recomandărilor medicale în cazul acestor persoane se va face de către reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei.

Precizăm că, la nivelul judeţului Brăila, potrivit unei informări valabile pentru ziua de 6 martie, nu exista nicio persoană aflată în carantină, însă 138 de persoane sunt în izolare la domiciliu, inclusiv rudele la care au sosit.

Pe această cale, facem din nou un apel către brăileni, de a respecta recomandările medicilor şi autorităţilor”, transmite Prefectura Brăila comunicatul de presă.

La nivel naţional, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, până vineri, 6 martie, au fost confirmate 7 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 7 cetăţeni care au contactat virusul, 3 sunt declaraţi vindecaţi. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara. Cei 4 pacienţi care sunt încă purtători ai virusului sunt internaţi în unităţi medicale din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internaţi la Timişoara este bună, neavând simptome.

Pacienţii internaţi la Iaşi şi Cluj - Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării în spital.

De asemenea, un cetăţean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităţilor italiene, femeia a contactat o formă uşoară, este în stare bună şi a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

La nivel european şi global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puţin afectate de acest virus, până la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4.197 de cazuri în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro