Mergi la conţinutul principal

Amenajarea parcării Poliţiei, amânată pentru la anul sau când s-o putea

• spaţiul situat la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu strada Mihail Sebastian este proprietatea Consiliului Judeţean, iar conducerea acestei instituţii şi-a anunţat, în iulie 2019, intenţia de a amenaja o parcare corespunzătoare, cu asfalt şi marcaje • a trecut un an, iar “minunea” nu s-a întâmplat • fostul şi actualul preşedinte CJ, Francisk Chiriac, ne-a spus, totuşi, că are în continuare în vedere acest obiectiv şi că în noul mandat va rezolva problema

 

A trecut mai bine de un an de când conducerea Consiliului Judeţean (CJ) anunţa că intenţionează să amenajeze o parcare propriu-zisă, cu suprafaţă asfaltată şi marcaje corespunzătoare, pe terenul viran de lângă sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, însă “minunea” nu s-a întâmplat. Spaţiul respectiv, unde pe vremuri exista o clădire, demolată între timp, este acum proprietatea CJ şi a fost, practic, lăsat de izbelişte ani de zile, deşi se află chiar în “buricul târgului”, la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu strada Mihail Sebastian. Cu timpul, poliţiştii au profitat de faptul că terenul respectiv este nefolosit şi au început să îşi parcheze maşinile. Neoficial, la ora actuală acolo este parcarea Poliţiei, chiar dacă suprafaţa e acoperită doar cu pietriş, fiind nemarcată şi plină de denivelări. În ciuda acestui aspect precar, Primăria foloseşte spaţiul în cauză pentru organizarea de spectacole, cu ocazia Zilelor Brăilei, a Festivalului Dulciurilor sau a altor evenimente. După cum se ştie, pe parcursul acestei veri, la fiecare sfârşit de săptămână, trupa de actori a teatrului “Maria Filotti” le-a oferit brăilenilor, gratuit, spectacole de teatru în aer liber, pe scena montată de Primărie. Spectatorii au avut la dispoziţie bănci amplasate la o distanţă corespunzătoare una de alta, pentru a fi respectate regulile impuse de pandemia de coronavirus.

De la începutul lunii octombrie, s-a redeschis sala de spectacole a teatrului, scena şi băncile au fost mutate din parcare, iar aceasta este ocupată din nou, de dimineaţă până seara, de maşinile poliţiştilor. Cum rămâne, însă cu amenajarea pe care conducerea Consiliului Judeţean o anunţa încă din luna iulie a anului trecut? Francisk Chiriac, cel care a câştigat, după alegerile locale, un nou mandat de preşedinte al CJ Brăila ne-a declarat că, pe fondul pandemiei de coronavirus, a precampaniei şi campaniei electorale, nu a mai avut în vedere şi proiectul de amenajare a parcării de la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Mihail Sebastian. “A fost precampanie, campanie şi n-am mai avut acest obiectiv în vedere, dar în următorul mandat sigur se va face. O să picăm de acord cu Direcţia de Cultură referitor la felul cum o să ne încadrăm cu această parcare în specificul arhitectural al zonei, pe urmă vom trece la fazele următoare, DALI, proiectare şi amenajarea propriu-zisă”, ne-a declarat Chiriac. Întrebat dacă se ia în calcul construirea unei parcări supraetajate, care să poată prelua cât mai multe maşini, preşedintele CJ ne-a spus că este puţin probabil să se întâmple acest lucru. “Ca să faci parcare supraetajată trebuie să treci printr-un hăţiş birocratic foarte greu de parcurs: aviz de la Direcţia de Cultură, descărcarea arheologică a terenului şi multe alte probleme de ordin tehnic. În plus, şi costurile sunt mult mai mari”, a precizat acesta.

Cu alte cuvinte, mai mult ca sigur Consiliul Judeţean va amenaja o parcare simplă, pe un singur nivel, prin asfaltarea şi marcarea terenului viran, spaţiul urmând să fie folosit, periodic, şi pentru organizarea de spectacole, cu diferite ocazii.

După cum v-am mai informat, chiar şi în condiţiile existenţei actualei parcări improvizate, numărul mare de autoturisme proprietate personală cu care poliţiştii vin la serviciu sufocă deja cam toate străzile din preajma sediului IPJ. Inclusiv trotuarul din dreptul casei memoriale a Anei Aslan, de pe strada cu acelaşi nume, este ocupat permanent de maşinile poliţiştilor, aspect reclamat în nenumărate rânduri de ghizii autorizaţi care reuşesc să aducă periodic turişti interesaţi să se plimbe pe străzile din Centrul Vechi al Brăilei. Trotuarele permanent sufocate de maşini nu fac deloc o imagine bună oraşului nostru, însă problema pare imposibil de rezolvat de către autorităţile locale!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro