Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambasada americana din Jakarta, atacata de protestatari

Participanti la proteste fata de caricaturile cu profetul Mahomed au atacat ambasada americana din Jakarta, duminica, aruncind cu rosii, oua si pietre, relateaza Reuters.
Mai mult de 200 de membri ai Frontului de Aparare Islamica (FPI) au protestat fata de caricaturile cu Mahomed, dar si fata de existenta unei statui a profetului la Curtea Suprema din Washington.
Circa 50 de membri ai fortelor de ordine au fost mobilizati in zona, dar nu au reusit sa-i tina pe protestatari departe de cladire.
"Acesta nu este ultimul avertisment, ci doar inceputul. Vor fi organizate actiuni mai ample impotriva lor", a spus un responsabil al FPI, in timp ce un protestatar striga "Atentate sinucigase! Pregatiti-va pentru o bomba!".
Ambasada americana a condamnat violentele. "Ambasadorul B. Lynn Pascoe a spus ca a fost un eveniment premeditat, organizat in scopul mediatizarii de catre un mic grup, care doreste sa fie afectate relatiile dintre Statele Unite si Indonezia prin incitarea populatiei", potrivit unui comunicat.
Potrivit comunicatului, Statele Unite impartasesc opinia presedintelui indonezian Susilo Bambang, potrivit caruia "problema caricaturilor nu ar trebui folosita ca un element de conflict intre culturi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii