Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am plecat si pentru ca n-am fost multumit de unele lucruri din tara"

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a parasit Romania, acceptind oferta echipei poloneze Wisla Cracovia, pentru ca Ion Craciunescu a fost demis de la conducerea CCA si pentru ca Gheorghe Popescu a pierdut alegerile pentru presedintia FRF.
"Plecarea mea a venit si pentru ca nu am fost multumit de unele lucruri din tara. Am spus-o clar ca daca domnul Craciunescu nu va fi seful arbitrilor si Popescu nu va cistiga alegerile voi pleca. M-am tinut de cuvint. Asta nu inseamna ca daca nu faceam acea declaratie refuzam oferta celor de la Wisla Cracovia", a spus Petrescu.
Tehnicianul, care a semnat, joi, contractul cu Wisla Cracovia, a afirmat ca isi doreste sa faca performanta in cariera de antrenor la fel cum a facut ca jucator.
"Wisla este pe primul loc in clasament, a cistigat ultimele trei campionate si eu sint un baiat ambitios. Vreau sa joc si eu in cupele europene, sa cistig un titlu. Puteam sa stau la Sportul, fara prea mari presiuni, pe un salariu bun, dar eu vreau ceva mai mult de la viata. Este un risc foarte mare pentru mine, pentru ca ei nu accepta locul doi. Orice altceva in afara de primul loc pentru mine ar fi o catastrofa. O greseala acolo imi va fi fatala", a mentionat tehnicianul.
Petrescu a explicat ca obiectivele sale la formatia poloneza nu sint usor de realizat. "Ca ambitii, polonezii, la fel ca romanii, vor foarte mult. Ei n-au intrat niciodata in grupele Ligii si asta vor in primul rind, sau macar in grupele Cupei UEFA. Acestea sint si obiectivele mele. In afara campionatului, bineinteles, care lor li se pare ceva simplu, dar mie nu prea", a adaugat Petrescu.
Antrenorul a precizat ca oficialii gruparii Wisla Cracovia i-au permis sa isi aleaga colaboratorii. "Voi avea si un polonez in staff-ul tehnic cu care voi lucra. Va trebui sa vorbeasca engleza si sa fie din interiorul clubului pentru ca sa stie foarte bine jucatorii. In rest, vor merge colaboratori de-ai mei. E vorba despre italianul Michele Bon ca preparator fizic, care a fost si la Sportul, antrenorul secund Cristi Pojar si inca sintem in discutii cu Dan Stingaciu pentru postul de antrenor cu portarii. Ei mi-au spus sa aduc si doctori si masori, dar eu am preferat ca acestia sa fie de acolo", a afirmat tehnicianul.
Rugat sa faca o comparatie intre fotbalul polonez si cel romanesc, Petrescu a afirmat: "Am stat foarte putin acolo ca sa-mi dau seama. Clar este insa ca bugetul formatiei Wisla este de 8-9 milioane de euro, la fel ca doua-trei echipe din Romania. Am vazut citeva meciuri, nivelul este destul de bun, se aseamana cu cel de la noi. Poate ca se joaca putin mai deschis in Polonia".
Dan Petrescu a declarat ca se desparte ca prieten de patronul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman, precizind ca miercuri seara va invita jucatorii la masa pentru a-si lua la revedere. "Fara ajutorul lor nu cred ca o alta echipa m-ar fi ofertat. Sint sigur ca ei de la mine au invatat ca nu trebuie sa cedeze niciodata", a adaugat Petrescu.
Tehnicianul a dezvaluit ca in aceasta perioada a avut trei propuneri de a antrena, din campionatele Poloniei, Turciei si Angliei. "Cea mai clara oferta a fost de la Wisla. A fost ceva si de la o echipa din Turcia, precum si din Anglia, de la Southampton. Dar acolo era o lista de cinci candidati, trebuia sa astept, sa dau un interviu. Nu i-am mai dat curs pentru ca nu cred ca aveam nici o sansa pe acea lista de cinci antrenori", a explicat antrenorul.
Dan Petrescu a mentionat ca din Romania doar ofertele de la Steaua si echipa nationala nu le-ar fi putut refuza. "Daca Steaua ma oferta a doua oara imi era foarte greu dupa ce i-am mai refuzat o data. Daca era Steaua ma gindeam bine daca plec sau nu. Steaua si echipa nationala ar fi fost echipele pe care n-as fi putut sa le refuz. Ma gindeam de doua ori daca era vorba de Steaua. Dar probabil ca era mai greu cu domnul Siman", a spus Petrescu.
Contractul tehnicianului cu Sportul Studentesc nu a fost reziliat oficial pina acum, chiar daca acesta a semnat deja intelegerea cu Wisla Cracovia.
"Nu am reziliat contractul cu Dan. Este timp destul", a explicat situatia patronul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman.
Oficialul gruparii din Regie a precizat insa ca plecarea lui Dan Petrescu a fost neconditionata. "Eu stiam ca principiu ca el nu se simte foarte bine aici, dar nu legat de Sportul. Iar noi n-am avut niciodata probleme personale, ci doar referitoare la fotbal", a adaugat Siman.
Intrebat cine il va inlocui pe Dan Petrescu pe banca tehnica a formatiei Sportul, patronul a raspuns: "La ora actuala nu am luat inca o decizie. Cind vom hotari ceva vom anunta. Pentru a veni aici, un tehnician trebuie sa accepte realitatea de la Sportul, sa aiba o anumita conceptie de joc, sa aiba anumite principii, sa nu caute scuze in alta parte decit in interiorul echipei si sa poata sa impuna o anumita disciplina in cadrul unui lot. Pentru ca nu e deloc usor sa antrenezi pe Sportul".
Patronul clubului Sportul a negat ca i-ar fi oferit atacantului Viorel Moldovan functia de antrenor-jucator. "Nu am discutat niciodata pe aceasta tema cu Viorel. Atit timp cit este jucator sub contract cu Poli Timisoara nu pot sa-mi permit sa fac asa ceva. Iar Moldovan nu si-a exprimat dorinta oficial de a fi antrenor sau altceva", a spus oficialul gruparii din Regie.
Instalarea unui antrenor strain nu este o solutie pentru Vasile Siman. "La Sportul vreau sa promovez antrenorii romani, fosi jucatori, oameni carora le place munca. Nu prea sint de acord cu antrenorii straini. Dar daca nu vom gasi o solutie viabila ne vom gindi si la aceasta varianta. Noi si la jucatori facem la fel. Daca ar veni fotbalisti straini nu i-am accepta la ora actuala. Nu pentru ca avem ceva cu strainii, dar consideram ca trebuie sa promovam fotbalul si jucatorii de aici in primul rind", a explicat Siman.
Referitor la investitiile in infrastructura, patronul gruparii Sportul Studentesc a spus: "Deja se lucreaza la stadion. In prima faza vom imbunatati vestiarele si restul pentru a putea gazdui meciuri cel putin de Divizia A. Iar ulterior, din primavara, vom imbunatati si conditiile de antrenament, acele terenuri de linga stadion. Dar acolo e o problema, pentru ca o parte din ele apartin Politehnicii, iar restul Institutului de Arhitectura. Nu stim daca vom gasi intelegere la Politehnica".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii