Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Am pierdut trenul investitiilor in infrastructura

Inspectoratul Scolar Braila a luat una dintre cele mai mici felii din suma de 950 de miliarde de lei vechi puse la dispozitie de Ministerul Educatiei pentru finantarea unor proiecte de infrastructura scolara. Acesti bani sint destinati pentru lucrari de reparatii, consolidare, modernizare sau constructie, pentru gradinite, scoli, licee, grupuri scolare sau colegii, atit din mediul rural cit si din mediul urban. Lucrarile se vor finaliza in cursul acestui an si reprezinta o prima etapa in procesul de dezvoltare a infrastructurii scolare, un domeniu considerat prioritar de catre Ministerul Educatiei.
In lista cu cele 302 unitati de invatamint beneficiare, judetul Braila nu figureaza decit cu trei obiective, doua de investitii in valoare de cite opt miliarde de lei vechi, la scoala din cartierul Calarasi IV, la Scoala nr. 2 din Ianca si o alta lucrare de reparatii capitale de 430 de milioane la scoala satului Florica, din comuna Rosiori. In total, din cele 950 de miliarde de lei vechi, Braila va primi doar 16,43 miliarde de lei vechi. Practic Braila doar va continua proiecte incepute in urma cu mai bine de zece ani, fara sa propuna altceva nou, in timp ce alte judete au mult mai multe obiective si sume de la o treime si chiar peste 100% mai mari fata de sumele obtinute de Braila. Bani mai putini decit noi au primit doar judetele Arges - 14,36 miliarde lei vechi si Vrancea - 13,31 miliarde lei vechi. Judetele Iasi si Prahova au reusit sa obtina aproape 41 de miliarde de lei vechi, fiecare, Suceava 36,8 miliarde, iar Clujul 24,53 miliarde.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii