Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am pierdut aproximativ 60 la suta din bugetul total"

Pilotul Gabriel Nicolae, care ar fi trebuit sa participe la Raliul Dakar, la categoria auto pentru Team Dakar Romania, a declarat, vineri, ca, in urma anularii Raliului Dakar, echipa sa a pierdut aproximativ 60 la suta din bugetul initial, recuperind doar taxele de inscriere de 58.000 de euro.
"Mi-e greu sa cred ca organizatorii vor anula inca o editie, chit ca aceasta se va tine pe un circuit de motocros. Cind pierzi sute de milioane de euro nu mai repeti aceeasi greseala. Pierderile cumulate, restituiri de taxe de inscriere, drepturi TV, inchirieri de feriboturi, campari, tot, sint undeva la peste o suta de milioane de euro. Suma pe care o echipa privata o pierde fata de bugetul total este undeva la 60 la suta. Noi am primit inapoi de la organizatori 58.000 de euro, reprezentind taxele de inscriere. Mi se pare putin probabil ca Raliul Dakar sa treaca prin Romania, Asia si sa se termine in China, pentru ca aceasta cursa este organizata in luna ianuarie, iar la noi nu se poate merge in conditii de iarna nici cu un off-road", a completat Nicolae.
Editia 2008 a Raliului Dakar a fost anulata din motive de securitate. Este pentru prima oara de la infiintare, in 1979, cind aceasta competitie este anulata.
Romania urma sa fie reprezentata la Raliul Dakar de un echipaj la clasa auto, Team Dakar Romania, format din Gabriel Nicolae si Liviu Stan, si de patru piloti la clasa moto, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu si Alexandru Girbacea. Aceasta urma sa fie cea mai numeroasa participare romaneasca la Raliul Dakar.
Guvernul din Chile a anuntat, miercuri, ca este dispus sa gazduiasca Raliul Dakar, fara sa excluda varianta unei organizari in comun cu Argentina, o alta candidata care si-a manifestat dorinta in acest sens.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii