Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am gasit niste baieti motivati"

Noul antrenor al echipei Dinamo, Walter Zenga, a declarat, joi, in cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat oficial, sustinuta dupa primul antrenament, ca a gasit jucatori motivati si a adaugat ca are ambitia de a face ceva important la noua sa formatie.
Zenga a admis faptul ca a negociat inainte de a veni la Dinamo si cu alte echipe din Europa. "Ma simt foarte bine. Am gasit niste baieti motivati. Sint linistit, ma bucur ca m-am intors in Romania. Si va spun sincer ca nu as fi vrut sa revin, dar cind e vorba de o echipa ca Dinamo, cu fotbalistii pe care ii are... sint alte echipe in Europa cu care am vorbit, dar sint prea ambitios si vreau sa fac ceva important aici, la Dinamo. M-am intors acasa. Normal ca vreau in Liga Campionilor. Eu sint foarte ambitios si nu mi-e frica de ceea ce poate fi un lucru important. Nu poti spune, vom vedea ce vom face. Trebuie sa luptam pentru primul loc", a declarat Zenga.
Tehnicianul italian spune ca nu vrea razbunare pentru faptul ca a fost demis de Steaua in sezonul 2004-2005, cu doar trei etape inaintea incheierii campionatului. "Eu vreau sa fac performanta la Dinamo, nu ma intereseaza ce a fost. Cei care cauta revansa sint rautaciosi. Eu vreau doar sa conduc Dinamo pe cel mai bun drum. Va fi mai greu pentru ca Liga I e mai tare. Au venit antrenori buni, precum Dorinel, Bergodi, Hagi, Sabau sau Uhrin si campionatul a crescut din punct de vedere tactic. Pentru mine incepe un drum greu, pentru ca incep cu 5 etape care nu sint ale mele, dar nu mi-e frica, nu ma sperii", a mai spus noul antrenor al formatiei "alb-rosii".
Zenga i-a multumit lui Rednic pentru ca a cistigat campionatul cu Dinamo: "Si care-i problema ca am fost pe o lista alaturi de alti antrenori? Bine ca am fost alaturi de antrenori foarte buni. E normal ca un club sa vorbeasca cu mai multi antrenori, acest lucru nu ma deranjeaza. Ii multumesc lui Rednic pentru ce a facut la echipa, ca a adus un titlu. Acum voi incerca sa fac si eu la fel".
Referindu-se la suporteri, Zenga spune ca echipa are nevoie de sustinere. "Peste tot unde am lucrat le-am spus fotbalistilor ca atunci cind alearga pe teren si fac tot ce e mai bun pentru ei, nimeni nu le poate reprosa nimic. Eu sint sigur ca suporterii dinamovisti se vor intoarce alaturi de echipa, pentru ca echipa are nevoie de fani, dar si ei au nevoie de echipa. Acum noi vom incerca sa revenim pe un loc compatibil cu imaginea lui Dinamo. Dupa citeva infringeri e normal ca la echipa nu e un climat de petrecere. Dar eu sint optimist. Cu astfel de jucatori nu ai probleme", a mai spus italianul.
Zenga a exclus posibilitatea ca fiul sau, Jacopo, sa vina la Dinamo sau la echipa a doua a gruparii din Stefan cel Mare, pentru simplul fapt ca se afla sub contract cu echipa italiana din serie D, Como.
Presedintele Consiliului Executiv, Nicolae Badea, a anuntat obiectivele noului antrenor: "Dinamo a semnat un contract pe doi ani cu Walter Zenga, cu mentinerea obiectivelor stabilite la inceputul sezonului, mai putin calificarea in grupele Ligii Campionilor. In cariera lui de jucator si de antrenor a avut aceleasi obiective, de a tinti locurile superioare ale competitiei. Va veni cu un staff tehnic complet, ceea ce este o experienta noua pentru noi si pentru fotbalul romanesc, dar avem incredere si ii vom acorda tot suportul institutional si administrativ cu atit mai mult cu cit am avut un start ezitant. Eu cred ca avem forta de a aborda viitorul si asta inseamna viitorul imediat, campionatul si Cupa UEFA".
Prezent la conferinta de presa, administratorul delegat Cornel Dinu a comparat numirea lui Zenga ca antrenor la Dinamo cu trecerea peste riul Rubicon a imparatului roman Cezar. "Walter a spus foarte bine ca un antrenor se gindeste 24 de ore pe zi la fotbal. Eu cred ca Walter nu face alteceva decit, bineinteles pastrind proportiile, sa treaca nu Rubiconul, ci Dimbovita. (n.r. - cuvintele "alae jacta est" - zarurile au fost aruncate si expresia "a trece Rubiconul" au intelesul "soarta va decide!" si sint folosite cind, dupa ce ai sovait mult, iei o hotirire importanta. Aceste cuvinte au fost rostite de Cezar, in anul 49 i.Ch., in momentul in care a traversat Rubiconul - riul de hotar intre Italia si Galia cisalpina - dupa o lunga ezitare). Avem nevoie de aceasta experienta, de realismul si calitatea unei echipe, pentru ca e vorba de o echipa aici. Ei stiu sa lucreze in echipa, noi din pacate stim sa ne dezbinam in echipa si aceasta realitate este foarte importanta. Trebuie sa avem rabdare si sa fim linga el", a declarat administratorul delegat.
Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, era incintat de faptul ca Zenga a ales Dinamo: "E antrenorul pe care ni l-am dorit. Am tratat de trei zile cu el si ma bucur ca aceste negocieri s-au incheiat. Walter a fost incintat de lotul pe care il are Dinamo. In iarna vom discuta, vom analiza si vom decide ce lot va avea Dinamo in UEFA. Speram ca anul acesta, cu acest lot sa ajungem in grupele Cupei UEFA si acolo unde ne este locul".
Oficialul dinamovist a dezmintit zvonurile conform carora fotbalistul stelist Gabriel Bostina ar fi ajuns la un acord de transfer la echipa antrenata de Zenga spunind ca "Dinamo nu a facut nici o oferta pentru Bostina".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii