Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am facut si voi face in continuare tot ceea ce intra in competentele unui deputat"

In ceea ce priveste faptul ca promisiunile facute de subsemnatul in campania electorala "s-au dovedit vorbe in vint", asa cum apare in articolul "Parlamentarii de Braila isi fac parte la ciolan", din editia de miercuri, 22 februarie 2006, vreau sa va aduc citeva argumente care sa va dovedeasca contrariul.
In privinta HG 512, din 23 mai 2002, prin care 1000 de ha erau luate din proprietatea privata a statului si trecute in proprietatea publica a municipiului Galati, i-am adresat premierului Tariceanu doua interpelari in Parlament: prima pe 21 martie 2005, iar a doua pe 7 noiembrie 2005. La prima interpelare am primit un raspuns prin care mi se aducea la cunostinta ca din cauza faptului "ca pe rolul instantelor de judecata se afla un proces, in care Ministerul Administratiei si Internelor are calitatea de intervenient, potrivit principiului separatiei in stat, Guvernul Romaniei nu poate intreprinde in acest moment un demers referitor la abrogarea actului normativ in cauza. In mod cert, avind in vedere inclusiv sesizarea dumneavoastra, vom lua in discutie aceasta posibilitate dupa pronuntarea unei decizii definitive si irevocabile de catre instantele de judecata".
Dupa incheierea procesului, am revenit cu a doua interpelare, la care, pina acum, nu am primit nici un raspuns.
In privinta terenului agricol din Insula Mare, pe 15 martie 2005, am avut o interventie in Camera Deputatilor prin care salutam controlul declansat de ministrul Agriculturii in ceea ce priveste contractul incheiat de ADS cu firma SC "TCE 3 Brazi", si imi exprimam speranta ca aceasta va parasi definitiv Insula. Dar eu nu am nici o vina ca inca se taraganeaza in Justitie diferendul dintre respectiva firma si ADS. Cind problema va fi rezolvata, fiti sigur ca voi sustine, asa cum am promis, trecerea Insulei in administrarea CJ sau, daca intiativa ministrului Flutur va fi mai avantajoasa pentru Braila, organizarea unei licitatii internationale.
Despre Legea 416/2001, privind venitul minim garantat, bineinteles ca este perfectibila si trebuie sa incurajeze munca, dar, momentan, aceasta lege nu reprezinta o prioritate pentru tara. Va asigur insa ca in actuala legislatura va veni si rindul ei, iar eu imi voi exprima raspicat pozitia.
Pe site-ul Camerei Deputatilor - www.cdep.ro - se pot accesa toate interpelarile si declaratiile politice pe care le-am facut pina acum, cit si initiativele legislative la care am luat parte: Modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000 si modificarea Legii nr.50/ 1991 privind autorizarea lucrarilor in constructii. De asemenea, la Senat, se gasesc propunerile grupului parlamentar PD, la care mi-am adus si eu contributia, privind modificarea Legii administratiei publice locale, 215/2001.
Este evident ca la trecerea doar a unui an de mandat, promisiunile electorale nu s-au implinit inca, dar este la fel de evident ca pentru mine nu au fost vorbe in vint: am facut si voi face in continuare tot ceea ce intra in competentele unui deputat pentru a le vedea transpuse in fapt.

Cu multumiri,
Horia Vasioiu, deputat PD
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii