Mergi la conţinutul principal

Altex va lansa societatea de credit de consum Credex pina la finele lunii ianuarie

Distribuitorul de electrocasnice si produse IT&C Altex va lansa, pina la finele acestei luni, societatea de credit de consum Credex Finantari, ale carei operatiuni vor fi disponibile initial in unitatile Media Galaxy, extinderea ulterioara vizind si celelalte locatii Altex si alte retele de magazine.
"In prezent, Altex colaboreaza cu Euroline Retail Service si Finans Servicii Financiare, precum si cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank. Dupa lansarea comerciala a Credex, Altex nu va intrerupe colaborarea cu acesti parteneri", a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, directorul executiv al Credex Finantari, Dan Craciun.
In luna iulie 2005, Altex si Raiffeisen Bank Romania au semnat un acord privind infiintarea Credex Finantari SRL.
Actionarul majoritar al societatii de credit de consum este Altex Impex SRL, in timp ce Raiffeisen Bank Romania va detine o participatie minoritara.
Conform documentului, cei doi actionari s-au angajat sa investeasca minim 20 milioane de euro in Credex Finantari.
"Principalele investitii ale companiei in 2006 vor fi destinate achizitionarii aplicatiilor software necesare activitatii si amenajarii locatiilor", a spus Craciun.
El a adaugat ca, in 2005, vinzarile Altex prin credit au totalizat aproximativ 60% din veniturile totale ale companiei.
"Pentru acest an, estimez o usoara scadere a acestora, ca urmare a cresterii procentului de vinzari cu cash. Cel mai probabil, in 2006 vinzarile in rate si cele cu cash se vor echilibra, fiecare detinind cite 50% din veniturile totale ale Altex", a mai spus reprezentantul societatii.
Potrivit lui Craciun, Credex Finantari va furniza solicitantilor mai multe tipuri de credite, care se vor adresa fiecare unui segment diferit de clientela.
"Perioada de creditare va fi de pina la cinci ani, iar valoarea maxima a imprumutului de pina la 16.000 de lei", a spus Craciun.
Altex este cel mai important retailer roman din domeniul produselor electrocasnice si include retelele de magazine Altex, Altex Megastore si Media Galaxy, cu peste 120 de magazine deschise in toate judetele tarii.
Anul trecut, estimarile Altex in privinta afacerilor indica un nivel al veniturilor de aproximativ 330 milioane de euro.
"Pentru 2006 preconizam o stabilizare a pietei de profil si o cifra de afaceri in crestere", a afirmat Craciun.
Principalele societati de credit de consum din Romania sint Credisson, preluata recent de un fond al BNP Paribas, Euroline Retail Service Romania - lansata de Fondul Romano-American de Investitii si lantul Domo, Estima Finance - detinuta de BRD Societe Generale.
In luna noiembrie 2005, lantul de magazine Cosmo si TBI Credit au lansat societatea de credit de consum Fortuna Credit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro