Skip to main content

Alocatia de stat pentru copii va fi 32 de lei

Guvernul a adoptat in aceasta luna Ordonanta de Urgenta nr. 97 care prevede majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 25 la 32 de lei. Masura a fost luata in vederea respectarii programului de guvernare care prevede cresterea alocatiei de stat pentru copii pina la zece euro. De aceasta majorare vor beneficia aproximativ 4,6 milioane de copii. In 2008, pentru alocatiile de stat pentru copii vor fi cheltuiti 1.766,4 milioane de lei, cu 384, 4 milioane mai mult decit in acest an. "Masura este binevenita si precizam ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila.
Noutatea o reprezinta faptul ca in 2008 alocatiile vor fi sustinute din bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES). In prezent, alocatia de stat pentru copii este platita de mai multi ordonatori de credite, ceea ce conduce la cheltuieli administrative si de gestionare excesiv de mari. In plus, exista un numar important de copii care, in functie de faptul ca merg sau nu la scoala sint fie in evidenta MMFES fie in cea a Ministerului Educatiei, Cercetarii si a Tineretului, ceea ce duce la intirzieri in ceea ce priveste plata. Conform art IV, al 2 al ordonantei "plata alocatiei de stat pentru copiii preluati de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, de la institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si de la celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale care au in subordine unitati de invatamint precum si pentru copiii cu handicap se asigura din bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse incepind cu drepturile aferente lunii ianuarie". Veronica Macri, director executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS), Braila a precizat ca pina la sfirsitul acestui an vor fi aprobate si normele metodologice de aplicare a noului act normativ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu