Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alin Teodorescu le-a facut o surpriza colegilor din PSD

Colegii de partid, din organizatia judeteana PSD Braila, au fost surprinsi sa afle ca deputatul Alin Teodorescu a dat cu subsemnatul la Securitate. Seful social-democratilor, Gheorghe Bunea Stancu, crede ca este greu sa-l mai crezi pe cuvint pe Alin Teodorescu, dupa ce ani de zile a tinut sub tacere aceste lucruri, din trecutul sau.
Mai mult, Stancu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca toti cei care au avut legaturi cu fosta Securitate ar trebui sa se retraga din viata publica. Pe de alta parte, presedintele CJ s-a simtit dator sa se declare inocent in materie de colaborare cu Securitatea: "De ce n-au venit astia sa-mi ceara si mie sa scriu note? Pentru stiau ca sint un tip mai libertin, asa, si-i trimiteam in p... ma-sii, pe romaneste, ca nu o sa ma oblige pe mine sa torn la Securitate! Pe vremea aia, ei cautau oameni care erau labili psihic, care erau mai putin pregatiti profesional, carora le acordau mai multa atentie. Zice el ca “ma chemau aia si ma obligau sa scriu”. Eu nu stiu daca putea sa te oblige cineva sa scrii, puteai sa spui ca n-ai nimic de declarat."
Intrebat fiind daca, la concret, considera ca Alin Teodorescu ar trebui sa se retraga din viata politica, Stancu a dat inapoi: "Eu nu stiu daca ar trebui sa se retraga el, ca un caz anume, eu spun ca in general ar trebui sa se intimple acest lucru".

"Cit de serioasa este treaba acolo?"

La rindul sau, consilierul judetean PSD Ion Rotaru se declara surprins de faptul ca deputatul a avut legaturi cu fosta Securitate. El spune insa ca vina exacta a lui Teodorescu nu o poate indica decit justitia, mai ales ca, in ceea ce-l priveste, nu mai are mare incredere in CNSAS: "Eu imi pun intrebarea: care este finalitatea acestei actiuni, dorim sa curatam societatea si clasa politica? Foarte bine, daca aceasta finalitate este eliminarea incompetentilor si a prostilor. Atrag insa atentia ca nu sint foarte bine clarificati niste termeni: ce inseamna politie politica, ce inseamna sa fii turnator, cum poti sa cuantifici aceste chestiuni? Nu mai vorbim despre faptul ca CNSAS a dat decizii pe care le-a infirmat tot el. Si atunci iti pui intrebarea: cit de serioasa este treaba acolo, cit de obiectiva, cit de vinovati sint cei despre care apar tot felul de dezvaluiri, astazi?".
Amintim ca, zilele trecute, Alin Teodorescu a declarat public ca a semnat mai multe procese-verbale, pentru fosta Securitate, in urma unor perchezitii facute la domiciliul sau. El a recunoscut ca in acele procese-verbale, printre altele, scria cu cine s-a intilnit si ce a discutat cu persoanele respective, dar ca nu a facut politie politica, ci doar a dat niste declaratii, pentru ca era anchetat de Securitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii