Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa despre triplarea prețului la îngrășăminte: «Voi face tot ce ține de mine să reușim să acordăm o subvenție»

* asta a declarat deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, în legătură cu situația problematică reclamată de fermieri privind triplarea costurilor îngrășămintelor chimice, odată cu creșterile prețului la gaze * totuși, Popa a dorit să sublinieze că nu își poate lua angajamentul că va rezolva această situație, deoarece deocamdată lucrurile sunt blocate la Comisiile din Senat

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a comentat situația problematică reclamată de fermieri pivind faptul că prețul îngrășămintelor chimice s-a triplat și că fac greu față scumpirilor. Așa cum au relatat ziarele și televiziunile la nivel național, creșterea prețului gazelor a triplat costul îngrășămintelor chimice iar agricultorii caută acum soluții pentru a ține cheltuielile sub control. Însă aceștia se confruntă cu o situație cu atât mai complicată cu cât și alte costuri au crescut: motorina, dar și mâna de lucru. Contactat telefonic de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” și întrebat despre această situație, Popa a afirmat că știe foarte bine problema, având în vedere că provine din domeniul agricol.  Acesta a precizat că există un proiect în Parlament care vizează acordarea de subvenții fermierilor, însă deocamdată este blocat la Comisiile de specialitate de la Senat. Popa a precizat că va face tot ce poate pentru a remedia situația, însă nu își poate lua angajamentul ca va putea rezolva un asemenea subiect complicat.

”Da, există un proiect pentru subvenționarea îngrășămintelor chimice în acest an, prin care încercăm să reducem costurile fermierilor. Știu exact care sunt problemele în agricultură. Voi face tot ce ține de mine să reușim să acordăm o subvenție. Dar nu îmi pot lua angajamentul la momentul acesta că voi rezolva această problemă, deoarece încă nu a trecut de Comisiile din Palatul Parlamentului. Vine întâi la Comisia juridică, apoi la cea de Agricultură și abia apoi la vot. Întâi este la Senat și apoi vine la Camera Deputaților”, a declarat Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu