Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa, încântat de interesul comunităților pentru PNI «Anghel Saligny»

* deputatul PNL Alexandru Popa a transmis un comunicat de presă, recent, pentru a anunța că un număr foarte mare de unități administrativ-teritoriale s-au înscris cu proiecte care să fie finanțate prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny” * potrivit acestuia, sunt 3.147 de UAT-uri, cu 7.545 de cereri finalizate * Popa a dat și câteva exemple privind proiectele pentru care se solicită finanțare

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă în care a dorit să transmită că Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”, susține, printre alele, și dezvoltarea comunităților mici. Popa a pornit de la ideea că acest program a fost promovat și impus de către PNL, precizând că din punctul său de vedere va reprezenta principala sursă de finanțare pentru comunități, completat bineînțeles cu bani europeni și din continuarea altor programe cu fonduri de la bugetul de stat. Potrivit deputatului, cifrele înregistrate pe 10 noiembrie pe platforma digitală a Programului ”Anghel Saligny” indicau faptul că 3.147 de unități administrativ-teritoriale s-au înscris deja cu 7.545 de cereri. Parlamentarul brăilean a dorit să dea câteva exemple pentru a prezenta la ce anume se referă aceste proiecte.

”Extinderea rețelelor de apă și canalizare - este vorba despre soluții punctuale pentru situații speciale (200 de microstații de tratare, fose septice și sisteme de alimentare cu apă, care vor deservi toate categoriile de utilizatori). Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale. Mai concret, 40% din drumurile județene și locale vor fi modernizate, 3.000 de km de drumuri județene vor fi reabilitați, 10.000 km de drumuri sau străzi locale vor fi modernizați. Construirea și modernizarea unităților de învățământ. Este vorba despre 500 de creșe, grădinițe și școli (construcții noi, cât și în reabilitări), 15 campusuri școlare (constând în școală, liceu, internat, teren de sport, ateliere, laboratoare, cantină), 20 de cămine studențești, 5 centre universitare, 20 de tabere școlare, 20 de centre de excelență, informare și documentare pentru copii (construire). Implementarea programului național de construcție de creșe. Programul este deja lansat, sunt peste 200 de solicitări înregistrate din partea unităților administrativ-teritoriale, din care se află în procedură de lansare a achiziției publice un număr de 138 de obiective de investiții. Sistemul sanitar local - discutăm despre construirea, reabilitarea și dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, 15 spitale județene (reabilitare), 30 de spitale municipale și orășenești (reabilitare), 7 spitale, inclusiv maternități”, a explicat Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro