Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa: «Majorarea salariului minim, alocațiilor și pensiilor, posibilă doar datorită Guvernului PNL»

* este opinia deputatului liberal care susține că doar creșterea economică asigurată în timpul guvernării PNL, a făcut posibil ca de la 1 ianuarie 2022 să crească salariul minim, alocațiile și pensiile * președintele PNL Brăila a dorit să mai adauge că Guvernul liberal a anunțat aceste majorări și s-a ținut de cuvânt

 

Reprezentanții partidelor membre din actuala coaliție de guvernare continuă să își atribuie anumite merite pentru o parte dintre măsurile care se concretizează în prezent. Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a emis ieri un comunicat de presă în care a ținut să precizeze că majorarea salariului minim, a alocațiilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2022, a devenit posibilă doar ca urmare a eforturilor guvernărilor liberale din trecut. Acesta a apreciat că Guvernele PNL Ludovic Orban și Florin Cîțu au asigurat o ”creștere economică sănătoasă, capabilă să susțină toate aceste măsuri fără a crește taxele existente sau impune noi taxe”. Popa a mai adăugat că liberalii au spus că vor mări pensiile cu 10% în trecut și nu au aruncat doar promisiuni goale pentru a câștiga capital electoral.

”Ca urmare a măsurilor liberale ce au avut ca rezultat o creștere economică sănătoasă putem susține următoarele majorări: majorarea salariului minim net cu 10% de la 1 ianuarie 2022; majorarea pensiilor cu 10%; pentru copiii sub 2 ani se va asigura plata a 600 de lei lunar; majorarea alocației pentru copii la 243 de lei. Aceste măsuri s-ar fi luat indiferent dacă PNL asigura guvernarea într-un executiv minoritar. Noi, liberalii, am promis că vom mări pensiile cu 10%. Nu am aruncat tot felul de promisiuni goale pe piață, numai pentru imagine, pentru că nouă nu ne place să ne mințim părinții și bunicii, doar de dragul unor procente în plus, așa cum fac alte partide care au promis majorări de 40%. Din opoziție e ușor să ceri majorări de 40%, dar când ajungi la putere constați că nu este posibilă decât o majorare cu 10% a pensiilor, fiindcă atât permite bugetul. Și mie mi-ar fi plăcut să le mărim pensiile nu cu 40%, cu 90%, pentru că părinții și bunicii noștri ar merita asta, dar atât este posibil astăzi. Sperăm ca pe viitor, când condițiile economice vor fi altele, să reușim să oferim un trai mai bun pensionarilor și nu numai”, a declarat Popa.   

Deputatul a dorit să mai atragă atenția că tot ca urmare a creșterii economice înregistrate pe timpul fostelor guvernări, au fost posibile investiții importante în Sănătate.

”Investițiile după primele nouă luni sunt de 33,7 miliarde lei, cu 3,9 miliarde mai mult față de perioada similară a anului trecut și dublu față de aceeași perioadă a lui 2018. De asemenea, creșterea economică ne-a permis să compensăm facturile la energie și să plafonăm prețurile la energie. Noi, liberalii, am promis la începutul anului o creștere economică record și un deficit bugetar mai mic ca urmare a creșterii veniturilor, fără să creștem taxe, precum și controlul cheltuielilor bugetare și am făcut acest lucru”, a conchis parlamentarul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro