Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru, noul recordman naţional al României la 60 m garduri juniori II

atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a stabilit recorduri naţionale în serii şi apoi în finala de garduri • în grafic a fost şi Bianca Toader care a câştigat ambele probe în care a concurat

 

La Grand Prix-ul atletic rezervat juniorilor II care a avut loc în weekend-ul trecut, la Bucureşti, atletul brăilean Alexandru Iconaru a doborât de două ori recordul naţional în proba de 60 m garduri. În serii, sportivul cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, pregătit de profesorul Fănel Ionescu a îmbunătăţit recordul naţional al României, oprind acele cronometrului după 7:82 secunde, iar în finală s-a autodepăşit şi a stabilit un nou record naţional, 7:81 secunde, vechiul record fiind de 7:88 secunde. Iconaru a participat şi în proba de 60 m plat unde s-a clasat pe locul al doilea, cu un nou record personal, 7:12 secunde. “Mi-am dorit foarte mult să dobor recordul naţional la 60 garduri juniori II şi am reuşit. În serii, am tras foarte tare, deşi nu am avut adversari care să-mi pună probleme. Finala a fost ceva mai echilibrată şi dacă nu dobora ultimul gard, Veisel de la CSM Brăila s-ar fi clasat pe doi. Ce să spun, m-am simţit foarte bine. Acum aştept cu încredere finalele acestei categorii de vârstă. Pe plan extern îmi doresc o comportare cât mai bună la Balcaniada de juniori II şi la mondialele din vară. Anul trecut, la Balcaniadă am obţinut două medalii de bronz, iar anul acesta sper să le schimb într-un metal  mai preţios”, ne-a declarat Alexandru Iconaru, noul recorman naţional la 60 m garduri.

Bianca Toader, sportivă cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Brăila, pregătită de profesorul Nicu Roată a câştigat atât proba de 60 m garduri cât şi pe cea de 60 m plat cu noi recorduri personale, iar Andreea Dinu, tot de la grupa profesorului Nicu Roată, s-a clasat pe locul al treilea la sprint.

Andreea Caracudă a alergat în serii, însă a resimţit dureri la picior şi nu a mai luat startul în finală.

Evoluţii în creştere au avut Elena Torcaciu, Mihai Ghiţev, Claudiu Culea, Ana Maria Munteanu, precum şi cei doi atleţi de la CSM Brăila, Arif Veisel şi Sebastian Băjenică, ambii de la grupa profesoarei Irina Roată, sportivi care la rândul lor şi-au îmbunătăţit recordurile personale. “De departe Iconaru a fost vedeta delegaţiei brăilene la acest concurs de verificare, însă trebuie să menţionez faptul că toţi atleţii noştri sunt în progres în perspectiva finalelor indoor din martie”, a precizat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro