Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru a doborât recordul naţional la 110 m garduri, juniori I

• vechiul record îi aparţinea tot atletului brăilean • Iconaru a mai bifat un aur cu ştafeta 4X100 m şi o medalie de argint la 200 m • Andreea Caracuda şi-a trecut în cont două titluri naţionale la 100 m garduri şi 200 m plat şi un argint la 100 m

 

Atleţii brăileni au avut rezultate excelente în finalele Campionatului Naţional de atletism în aer liber, competiţie rezervată juniorilor I.

Vedeta delegaţiei brăilene a fost din nou Alexandru Iconaru, de la grupa profesorului Fănel Ionescu. Acesta a câştigat proba de 110 m garduri cu timpul de 13:75 secunde, nou record naţional. Vechiul record, 13;81, secunde îi aparţinea tot atletului brăilean.

Calificat la europenele în aer liber, Alexandru Iconaru a mai cucerit un titlu naţional cu ştafeta 4X100 m plat, iar la 200 m plat a devenit vicecampion naţional, timpul realizat de el în această probă, 21:13, fiind un nou record personal.

În competiţia fetelor, numărul unu a fost Andreea Caracuda, de la grupa profesoarei Sica Lazăr. Caracuda a câştigat medalia de aur în probele de 100 m garduri, unde şi-a reconfirmat baremul pentru Campionatul European de atletism, timpul realizat de ea fiind 14;12 secunde şi tot aurul l-a cucerit la 200 m plat. Brăileanca a oprit acele cronometrului după 24;69 secunde, nou record personal. Andreea Caracuda a devenit vicecampioană naţională la 100 m plat.

Junior II, Robert Simion, sportiv pregătit de profesoara Sica Lazăr, a devenit campion naţional cu ştafeta 4x100 m plat şi s-a clasat pe locul al 8-lea, la 200 m plat, de asemenea cu un timp bun pentru el, aşa cum consideră antrenoarea sa, 22:36 secunde. Robert Hariga s-a clasat pe locul al 5-lea la 110 m garduri.

Andreea Dinu, de la grupa profesorului Nicu Roată, a cucerit medalia de bronz în proba de ştafetă 4X400 m, iar colega sa de grupă, Bianca Toader, care încă nu s-a refăcut după o mai veche accidentare, a trecut linia de sosire pe poziţia a 7-a la 100 m plat.

De la CSM Brăila a participat Sebastian Băjănică, atlet de la grupa profesoarei Irina Roată. Brăileanul, încă junior II, a avut o prestaţie bună şi s-a clasat pe locul al 8-lea, în finala probei de săritură în lungime. La fel ca şi pentru ceilalţi juniori II de la LPS, pentru Băjănică acest concurs a reprezentat o ultimă verificare înaintea naţionalelor de atletism rezervate acestei categorii de vârstă.

“Rezultatele sunt excelente, Iconaru a doborât recordul naţional la 110 m garduri, care dealtfel îi aparţinea, Caracuda şi-a reconfirmat baremul pentru europene la 100 m garduri, iar juniorii II au avut prestaţii care ne dau speranţe că la categoria lor de vârstă se vor lupta pentru primele locuri”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro