Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru, al cincilea în ierarhia mondială a juniorilor II, la 110 m garduri

• “Un rezultat foarte bun pentru Brăila şi pentru România”, a declarat profesorul Fănel Ionescu • tot la garduri, Bianca Toader şi Andreea Caracudă au stabilit noi recorduri personale • la Campionatul Mondial din Kenya au participat trei atleţi brăileni

 

Atletul brăilean Alexandru Iconaru s-a clasat pe locul al cincilea în proba de 110 m garduri, la Campionatul Mondial de atletism pentru juniori II care a a vut loc la Nairobi, în Kenya. După ce a corectat în trei rânduri recordul naţional de juniori II în proba de 110 m garduri, cel actual fiind 13.51 secunde, atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a avut o evoluţie foarte bună la modialele din Kenya. Iconaru s-a clasat pe locul al doilea în serie, cu 13.66 secunde, în semifinale a oprit acele cronometrului după 13.62 secunde şi şi-a asigurat, de pe locul al treilea, un loc în finala probei de 110 m garduri. În finală, atletul cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti, Alexandru Iconaru, s-a clasat pe poziţia a cincea, cel mai bun rezultat obţinut de un atlet român la mondialele juniorilor II, spun tehnicienii brăileni.

“Mă aşteptam la un loc bun în finala de garduri, pentru că Iconaru deţinea cel de-al patrulea timp mondial al acestui an. Şi dacă ar fi scos timpul în urma căruia a stabilit un nou record naţional de juniori II, 13.51 secunde, ar fi fost medaliat cu bronz pentru că atletul francez de pe poziţia a treia a alergat în 13.55 secunde. Însă eu consider că a avut o atitudine de mare alergător de garduri. A muncit enorm în acest an în care a stabilit recorduri naţionale. În această vară, a corectat de trei ori recordul naţionale, performanţe deosebite dacă ţinem cont de faptul că noi ne pregătim în sezonul de vară pe pista de dirt track a stadionului Municipal”, a declarat profesorul Fănel Ionescu. Pentru Iconaru urmează naţionalele de juniori II în aer liber, ultima lui competiţie de la această categorie de vârstă, pentru că de la anul Alexandru Iconaru va trece la juniori I unde îl aşteaptă din nou un campionat mondial.

“Am vorbit cu Alex atât în timpul perioadei în care a concurat cât şi după, este mulţumit de ceea ce a realizat şi acum se gândeşte deja la următoarea competiţie oficială. Consider că este un rezultat foarte bun pentru Brăila şi pentru România”, a mai spus Fănel Ionescu.

La mondialele din Kenya, la 100 m garduri, au mai participat alte două atlete brăilene, Bianca Toader, de la grupa profesorului Nicu Roată, şi Andreea Caracudă, de la cea a profesoarei Sica Lazăr. La fete, pentru că au fost mai puţine concurente, s-au desfăşurat doar serii şi finala. Timpii realizaţi de Toader şi Caracudă, 14.15 secunde, respectiv, 14.34 secunde, nu le-au permis sportivelor să intre în finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro