Dupa ce a fost destituita anul trecut pentru motive care ramin neclare, s-a demonstrat ca solutiile ulterioare nu au dat rezultate.
Rezultatele slabe din acest sezon i-au determinat probabil pe conducatorii echipei brailene sa caute solutii, iar una dintre ele, cea mai buna in opinia multora dintre iubitorii handbalului brailean, este cea cu Alexandrina Soare pe post de antrenor.
"Am venit la Braila cu acelasi gind ca si prima data, acela de a face performanta. Am condus deja primul antrenament si acum merg sa discut cu conducerea clubului detaliile viitoarei colaborari", a declarat Alexandrina Soare, ieri, la prinz.
Dupa toate probabilitatile, Soare urma sa semneze un contract cu gruparea braileana pina in anul 2011.
Tot in planul de restructurari intra si rezilierea contractelor a trei jucatoare, Roxana Bodirlau, Daniela Braniste si Mirela Negrutiu.
HC Dunarea ocupa in acest moment locul al 10-lea, avind doar 2 victorii si un egal dupa sapte etape.
Sacrificata anul trecut, pentru ca jucatoarele nu au mai dorit-o
Alexandrina Soare a avut primul contact cu handbalul brailean in
aprilie 2004, iar din vara au inceput preparativele pentru sezonul
2004-2005 la finalul caruia HC Dunarea trebuia sa promoveze in
Liga Nationala.
Cu citeva implanturi de marca, Marinela Patru, Daniela Goldic, Irina
Radovici, Sanda Asandei, Mirela Verman, dar si cu citeva jucatoare de perspectiva, HC Dunarea a facut o pregatire foarte buna inainte de a incepe sezonul competitional, dupa care a defilat
prin campionat. Brailencele le-au administrat doua infringeri
bucurestencelor de la Venus Apa Nova, principalele lor
contracandidate la promovare, 34-23 si 36-29 si au ajuns in elita
handbalului feminin.
Cu toate ca era in postura de nou promovata si avea ca obiectiv doar mentinerea in Liga, HC Dunarea a incheiat sezonul 2005-2006 pe locul al saptelea.
Intarita cu citeva piese importante, la finalul urmatorului campionat handbalistele brailene au reusit sa termine competitia pe locul
al cincilea si sa-si asigure un loc in Cupa Challenge.
Dupa trei ani, conducerea clubului considera ca s-a incheiat un
ciclu si urma un al doilea in care se vizau performante pe plan
international.
Numai ca anul trecut, mai precis miercuri, 3 octombrie, Alexandrina Soare a fost destituita, principala acuza a conducerii clubului brailean fiind doar aceea ca antrenoarea nu mai era in stare sa gestioneze situatia la nivelul vestiarului.
Paraschiv, Patru si Bastiurea si-au predat unul altuia stafeta, insa toti au sfirsit la fel
Dupa indepartarea antrenoarei galatene, pe care au lasat-o bineinteles sa conduca antrenamentul de dimineata si apoi i-au inminat decizia de destituire, antrenor principal a fost inscaunat Liviu Paraschiv, tehnician care venea de la HCM Roman.
Paraschiv a reusit, cu sansa, sa califice formatia braileana in Cupa EHF.
La inceputul lunii iulie 2008, Paraschiv a fost anuntat ca s-a renuntat la serviciile lui, iar echipa a fost incredintata unei foste jucatoare a echipei brailene, Marinela Patru, care, la rindul ei trebuia sa colaboreze cu Cristian Preda.
Patru s-a ocupat de pregatirea echipei cam doua luni, perioada in care HC Dunarea a efectuat doua cantonamente, unul la mare, altul la munte, insa cu trei saptamini inainte de startul actualului sezon, stupoare, conducerea HC Dunarea anunta ca s-a despartit de Marinela Patru, iar antrenor principal devenea Eugen Bastiurea.
Cu un lot foarte subtire, Bastiurea, desi are un palmares destul de bogat, in care figureaza si citeva promovari pe prima scena a handbalului romanesc, nu a putut face minuni la Braila si luni, 1 Decembrie, dupa ce a condus antrenamentul de dimineata a fost anuntat ca i s-a reziliat contractul, nimic deosebit, ci tipic HC Dunarea.