Skip to main content

Alesii locali se declara dispusi sa lase masina, pentru o bicicleta

Sa mai renuntam la masini si sa folosim bicicleta macar o zi pe luna! Este indemnul pe care-l face consilierul municipal Grigore Potec (PLD), care spune ca este dispus sa dea un exemplu, in acest scop, ocazie cu care ar mai da jos si din greutate: "Noi, Braila, stam foarte prost la un capitol circulatie in municipiu, nu s-a facut niciodata o sistematizare a circulatiei. Nu avem nici un fel de zona de acces pentru motociclisti, pentru biciclisti, iar mersul pe bicicleta este o recomandare a Comisiei Europene, pentru scaderea consumului de combustibil la automobilele din oras. In mod normal, noi ar fi trebuit sa tinem cont de toate acestea si sa luam masuri din timp. Eu, unul, as renunta la masina pentru a circula cu bicicleta prin oras. Mi-ar face placere, pentru ca mai scad din greutate. Faptul ca as merge o zi pe luna pe bicicleta, fara sa folosesc masina, cred ca ar fi suficient, si daca toata populatia Brailei ar face acest lucru, ar fi in regula". Consilierul municipal este de parere ca municipalitatea ar fi trebuit sa se gindeasca si la realizarea pistelor de biciclisti cind a dat bani pentru reabilitarea unor strazi pe care, in citiva ani, va trebui sa le refaca, pentru a include si aceste piste: "Ca sa reabilitezi strazile cu 100 de miliarde RON, care este o suma exorbitanta, ca peste 3 ani sa le strici din nou... Sint bani din buzunarul cetateanului si vad ca pe nimeni nu intereseaza modul cum se cheltuiesc".
Potec recomanda celor care se tem sa circule cu bicicleta, din cauza traficului dezordonat din oras, sa mearga pe jos, daca vor sa contribuie la reducerea poluarii in oras.

"Asa cum este Braila configurata acum, cu certitudine este un risc sa mergi cu bicicleta"

In ceea ce o priveste, viceprimarul democrat Daniela Vasioiu se declara si ea gata sa mearga pe bicicleta, citeva zile pe saptamina, dar nu la serviciu, pentru ca ii este mult mai usor sa traverseze strada pe jos, decit sa ocoleasca pe sosea, cu bicicleta: "Cum sa nu! As fi dispusa sa fac acest lucru, cu o singura conditie, insa: sa fie amenajate piste pentru biciclisti in municipiul Braila, pentru ca altfel riscam accidente; la noi nu se respecta regulile de circulatie pentru autoturisme, daramite pentru biciclisti! In tarile civilizate exista astfel de piste, si noi am promis ca le vom face in oras, in primul rind pe faleza, unde sa existe o zona unde oamenii sa vina si sa se plimbe cu bicicleta. Este un dublu rol: o data ca este sanatos sa mergi cu bicicleta macar o data pe luna, daca nu o data pe saptamina si, in plus, scadem si poluarea. Nu s-au facut aceste lucruri nici pe faleza, si cu atit mai putin intre parcul Monument si Lacu Sarat, paralel cu linia de tramvai, asa cum am promis. Daca vom intelege si vom investi ar fi foarte bine, pentru ca investitiile sint minime. Pe de alta parte, asa cum este Braila configurata acum, cu certitudine este un risc sa mergi cu bicicleta".
Si consilierul Doru Damian (PSD) este gata sa se sacrifice pe altarul protectiei mediului, dar numai dupa ce va stringe bani, ca sa-si cumpere o bicicleta care sa-i poata duce "greutatea". In plus, el se teme ca isi risca viata urcind pe bicicleta, in traficul pe care-l considera dificil: "Domnul Potec, nu numai din punct de vedere al protectiei mediului, ci si al protectiei personale, are dreptate. Nu pot sa ma angajez ca merg cu bicicleta deocamdata, ca n-am bicicleta, sa string niste bani si sa-mi iau una care sa fie destul de solida. Cred ca nu m-ar deranja, pentru ca in copilarie si in junetea mea am mers cu bicicleta si nu mi s-a intimplat nimic. Eu, unul, cred ca este o idee interesanta, si ar merita sa o punem in aplicare. Pe de alta parte, trebuie sa ne luam o bicicleta din aia cu lama de buldozer, ca sa nu cumva sa ne atinga cineva, sa ne protejam. Lasind gluma la o parte, cred ca aplicarea noului Cod Rutier a dus la reducerea substantiala a accidentelor. In ceea ce ma priveste, nenorocirea este ca activitatea mea profesionala imi impune o tinuta de serviciu sobra, la cravata si costum. Domnul Potec se duce la firma dumnealui, se poate imbraca asa cum vrea. La mine, este obligatorie tinuta business si as fi de risul curcilor in costum, pe bicicleta. Dar mersul pe jos poate fi o alta solutie, ne ajuta si la circulatia singelui, la eliminarea caloriilor suplimentare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu