Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alesii locali dau dovada de incompetenta si lipsa de interes pentru problemele cetatenilor

Presedintele PD Braila, Horia Vasiou, a semnalat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, doua nereguli legate de modul in care inteleg sa isi faca treaba alesii locali. Astfel, primul aspect pe care deputatul brailean a dorit sa il aduca in atentia opiniei publice a fost faptul ca municipalitatea nu da doi bani pe noile reglementari in ceea ce priveste acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece: "In zilele de 25 si 26 septembrie a avut loc la Arad o intilnire cu cadre din Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si familiei, din cadrul Ministerului Adminstratiei si Internelor, precum si cu reprezentanti ai “Distrigaz”, in care urma sa se faca o instruire asupra modului de aplicare a ordonantei cu pricina. Din partea fiecarei administratii ar fi trebuit sa participe viceprimarii, reprezentanti ai furnizorului, adica CET, si ai DMSSF. Spre rusinea noastra, din partea Brailei, in afara de cei de la DMSSF nu a fost nimeni. Iar documentatia necesara a fost data doar acestei directii. Directie care de fapt nu are nici o treaba, prin ea vin doar banii, atit. Asta este un fapt care arata lipsa de interes a unora dintre factorii de decizie de la nivelul municipiului Braila, fata de problemele cetateanului". La rindul sau, viceprimarul Vasioiu a tinut sa explice ca lucrurile stau cu atit mai prost cu cit termenul limita de depunere a documentatiei pentru alocarea acestor ajutoare este de 5 octombrie.

Trei primari PSD saboteaza aplicarea unei hotariri de Guvern

O alta problema ridicata de liderul PD Braila s-a referit de aceasta data la modul in care unii primari din judet inteleg sa puna in aplicare hotaririle guvernului: "Este vorba de HG 65/2006 ce stipuleaza ca se acorda un sprijin in valoare de un milion si jumatate de lei vechi /ha pentru achizitionarea de seminte, pesticide si ingrasaminte. Beneficiarii sint producatorii agricoli, persoane fizice sau juridice care detin si exploateaza terenurile arabile". Vasioiu a explicat ca pentru a se pune in practica acest lucru, s-a inceput o inventariere a terenurilor, deoarece banii trebuie dati pina la sfirsitul anului. Singura problema e ca actiunea e sabotata de trei dintre primarii PSD din teritoriu: "Am semnale din teritoriu, inclusiv de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, ca unii primari care fac politica din epoca de piatra, ii indeamna pe proprietarii de pamint sa nu il declare, pentru ca de fapt o sa li se ia pamintul. Aceste practici sint perseverent sustinute de primarul din Ianca, de la Bordei Verde si de la Maxineni, toti PSD. Mintea mea nu poate sa conceapa asa ceva... Cum se pot duce in fata oamenilor si sa spuna astfel de aberatii. Prin asta cred ei ca isi asigura capital electoral in dauna celor care guverneaza acum".
Vasioiu a mai declarat ca in ambele probleme a sesizat institutia prefectului, si ca Nicolae Mitroi i-a promis ca va cerceta personal aceste aspecte
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii